• Guido de Boer

Roda'46-zaterdag redt het toch nog en gaat door in bekertoernooi

LEUSDEN Het is Roda'46-zaterdag gelukt om het 'onmogelijke' te presteren. Door in de uitwedstrijd tegen AFC Quick 1890 twee keer in blessuretijd te scoren lukte het de Leusdenaren om op basis van meer gescoorde doelpunten Renswoude voor te blijven en door te gaan in het bekertoernooi.

Roda had het voordeel dat het pas om 17.00 uur aftrapte en de uitslag tussen Scherpenzeel en Renswoude (3-1) al bekend was. ,,We wisten dat we minimaal vier keer moesten scoren en met in ieder geval drie doelpunten verschil moesten winnen'', aldus Willem Romp. ,,De opdracht was dat we er vol voor zouden gaan. Zou in de rust duidelijk zijn dat we het niet zouden redden, dan was plan B dat we ons in de tweede helft zouden richten op de competitiewedstrijd van zaterdag.''
Bij rust stond het 1-1. Romp was teleurgesteld en wisselde twee spelers met het oog op het thuisduel tegen Aalsmeer. Quick kwam op 2-1 en het bekerverhaal leek helemaal klaar. Dat was dus niet zo. Nu Roda niets meer te verliezen had ging het ineens wel met lef voetballen en werd het initiatief teruggepakt. De bezoekers scoorden liefst vier maal op rij en dat was net voldoende om als nummer twee van de poule door te gaan.'' Met drie treffers was Nigel van Zelst de grote man. Jesper van Dalen en invaller Daan Banning waren de andere doelpuntenmakers.

Roda'46-zondag lukte het niet om door te bekeren. Een gelijkspel tegen Zeist had volstaan, maar die ploeg was veel te sterk en won met 5-1. Neal Kooij redde nog wel de eer namens de Leusdenaren. De jonge spits is dit seizoen flink trefzeker. Zondag speelt Roda thuis tegen HDS.