• Jeff van der Bult maakte een belangrijke treffer.

    Foto Van Denderen

Roda'46-zat. stunt tegen koploper

Leusden ,,Zorg dat we met elf kerels op het veld staan'', met die boodschap stuurde Jan Veldhuizen zijn ploeg het veld in tegen koploper Zuidvogels. Een kleine twee uur later stond er een 4-1 overwinning op het scorebord en daar viel weinig op af te dingen.

,,Hier word je wel vrolijk van'', glunderde de winnende trainer na afloop. ,,De afgelopen weken deden we onszelf tekort, nu kwam het er eindelijk uit bij ons.''

Roda begon nog met een tegenvaller, aangezien aanvoerder Wesley van Ojen geblesseerd afhaakte tijdens de warming-up. Het had geen invloed op het spel van de Leusdenaren. Al in de eerste minuut was het bijna raak, maar stond de paal de 1-0 in de weg. Via Marvin Jones kwam Roda even later wel op voorsprong. De linksback, die pas voor de tweede keer in de basis kwam, speelde twee man it en rondde fraai af. Na een vrije trap van Jaimy Wilken  verlengde Jones de bal en rondde Anass Akharouid af: 2-0.

Vlak voor rust kwam Zuidvogels terug tot 2-1. ,,Toch had ik nooit het gevoel dat we deze wedstrijd zouden verliezen'', blaakte Veldhuizen van het zelfvertrouwen. Dat bleek ook wel. Via Mike Maas (3-1) en opnieuw Akharouid werd de 4-1 eindstand bereikt.