Roda'46 zat. hervat competitie met verlies

LEUSDEN Aan de eerste competitiewedstrijd in 2016 zullen de zaterdagvoetballers van Roda'46 geen goede herinneringen bewaren. Op eigen veld tegen Montfoort moesten de Leusdenaren zaterdag de drie punten inleveren (0-1). ,,Onverdiend", vond trainer Koen Janssen, volgend seizoen de nieuwe trainer van de Leerdamse hoofdklasser LRC. ,,Een gelijkspel was een betere uitslag geweest." 

In de eerste helft kreeg de thuisploeg twee goede kansen. Nico van den Brom en Jermain Cikic zagen hun doelpogingen echter mislukken. De bezoekers waren in de eerste 45 minuten met een schot op de paal dichter bij een doelpunt. Zij scoorden na rust wel. In de 77e minuut had Roda doelman Thijs Janssen geen antwoord op een kopbal van een Montfoort speler (0-1). ,,Verdedigend hebben wij het toch wel goed gedaan", vond de vertrekkende trainer. ,,Wij creëren echter te weinig kansen."

Door de nederlaag werd Roda door Montfoort op de ranglijst van de eerste klasse A gepasseerd. De Leusdenaren moeten langzamerhand op hun tellen gaan passen, willen zij volgend seizoen in dezelfde klasse blijven uitkomen.