• Roda

Roda'46 terug in eerste klasse

LEUSDEN Slechts één jaar had Roda'46 nodig om terug te keren in de eerste klasse. In Den Haag werd Te Werve met 1-3 verslagen. Gezien het geweldige slot van het seizoen is het dik verdiend dat de Leusdenaren promoveren, maar wat was de uitschakeling dichtbij.

Liefst zeven minuten duurde de blessuretijd en Jamal Lachkar wachtte ook nog eens tot de allerlaatste minuut daarvan om – nota bene met een rollertje – de 1-1 binnen te schieten. Dat betekende verlenging en daarin was Roda oppermachtig. Jesper van Dalen en opnieuw Lachkar schoten Roda naar de overwinning.

Vanaf het begin was Roda de betere ploeg. ,,Ik had echt het idee dat er niets mis kon gaan'', analyseerde Willem Romp op dat moment. ,,We hadden ze meteen onder druk.'' Na een kwartiertje ging het toch mis. David Korankye tikte de bal van de voet van de tegenstander. Tot verbazing van vriend en vijand floot de scheidsrechter voor een vrije trap die er ook nog eens in ging: 1-0.

Het duurde even voordat Roda deze dreun te boven was, maar daarna was het weer eenrichtingsverkeer naar het doel van de thuisploeg. Zeker toen een speler van Te Werve in de 65e minuut de rode kaart kreeg. Tot ver in blessuretijd lukte het de Leusdenaren niet om te scoren. Romp: ,,Lange tijd maakte ik me geen zorgen omdat we zoveel beter waren, maar toen de laatste minuut aanbrak en we nog steeds achter stonden dacht ik dat we het niet meer zouden redden.''

De gelijkmaker leverde een enorme ontlading op. Snel ging de knop om. Zo spannend het in de reguliere speeltijd was, zo eenzijdig was het in de verlenging. Jesper van Dalen zorgde al vroeg voor de 1-2 en daarna kwam Roda nooit meer in de problemen. Vorig jaar degradeerde Roda nog uit de eerste klasse. Na een jaar is de ploeg alweer terug. Vooral de eindsprint, met tien wedstrijden zonder nederlaag, maakte indruk.