• Jeff van der Bult maakte een belangrijke treffer.

    Foto Van Denderen

Roda'46 slaat eerste slag in nacompetitie

LEUSDEN Asgrauw waren de Leusdense gezichten na de laatste twee competitiewedstrijden. Beide duels verloor Roda'46 kansloos met 3-0. Sterkhouder Joey Koetsier brak bovendien zijn kuitbeen, terwijl ook nog eens de buitenspelers Jaimy Wilken en Menno Majolee door blessures voorlopig uitgeschakeld zijn. Het vertrouwen op een succesvolle ontsnappingsroute via de nacompetitie was broos en dan ineens wint de ploeg met 1-4 bij TAVV. Handhaving gloort weer.

 

Het was niet zo dat de Leusdenaren met angst en beven naar Ter Aar afreisden voor het eerste duel in de nacompetitie, veel reden om te denken dat de tweedeklasser - die vorige week nog met 6-0 van Veensche Boys won - eventjes aan de kant gezet zou worden was er ook niet. Jan Veldhuizen besloot om zijn ploeg met een 3-5-2 systeem het veld in te sturen. ,,We misten de mensen die normaliter voor gevaar zorgen vanaf de vleugels. Daarom hebben we de poppetjes een keer anders neergezet en dat pakte goed uit. Vooral na rust deden we het heel goed.''

Op de eerste helft was overigens ook niet veel aan te merken. Na een kwartiertje opende A-junior Freek van Belzen de score. TAVV kwam een minuut later alweer op gelijke hoogte. Nog voor rust zette Jeff van der Bult Roda opnieuw op voorsprong. Na de pauze bouwden de Leusdenaren die alleen maar verder uit door treffers van Mitchell van der Veer (1-3) en Jamal Lachkar (1-4).

In het laatste half uur werd er niet meer gescoord. Hierdoor heeft Roda de eerste slag geslagen. Thuis mag er met twee doelpunten verschil verloren worden, wordt het er één meer dan volgt er een verlenging. Zo ver wil Veldhuizen het helemaal niet laten komen. ,,We hebben het TAVV heel moeilijk gemaakt door meteen met veel druk naar voren te spelen. Dat zullen we zaterdag opnieuw moeten doen. Deze vier doelpunten zijn een weelde voor ons. Je kan niet zeggen dat de tweede wedstrijd nu een makkie wordt, wel is duidelijk dat we een heel goede uitgangspositie hebben. Als we geen rare dingen in ons hoofd halen, dan overleven we deze ronde."