• Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer

Roda-zat verliest derby in blessuretijd

LEUSDEN De afloop in de blessuretijd van de derby bij Woudenberg was tekenend voor de huidige situatie van Roda'46. Terwijl Joey Koetsier in de 91e minuut van dichtbij tegen Daan Schennink schoot, scoorde Mark de Graaf aan de andere zijde wel. De punten bleven daarmee in Woudenberg: 2-1. Direct lijfsbehoud raakt daardoor steeds verder uit zicht. ,,Het gat naar beneden is kleiner dan naar boven."

 

Edward Doelman

 

Drie keer winnen in de laatste vier wedstrijden. Die opdracht heeft de ploeg van Jan Veldhuizen en Willem Romp geformuleerd voor de slotfase van de competitie. 9 punten zouden Roda'46 naar de veilige tiende plaats moeten loodsen, zo is de gedachte. De ene nederlaag die het dus nog mocht incasseren, werd zaterdag geleden bij buurman Woudenberg. Een hard gelag. Want de Leusdenaren kregen de beste kansen in de eerste en tweede helft. ,,We scoren het hele seizoen al moeizaam. Dat is ook een kwestie van kwaliteit", oordeelt Wesly van Ojen.

De gedachten van de aanvoerder gingen bijvoorbeeld terug naar de misser van clubtopscorer Mike Maas. Hij lepelde de bal op het dak van het doel. ,,We hadden voor de pauze al op 0-2 moeten staan." Het bleef slechts bij één treffer. Joey Koetsier schoot in de 17e minuut wel raak. ,,In de rust hebben we nog zo gezegd dat we scherp moesten beginnen en snel die tweede erin moesten leggen. Dan kom je niet meer in de problemen."

 

DRUK VOORUIT Niets was minder waar. Woudenberg ging met druk vooruit spelen en bracht Roda'46 regelmatig in verlegenheid. Daarbij staken de Leusdenaren nog een handje toe. Mark de Graaf kon binnen het uur uit een moeilijke hoek de gelijkmaker op het bord knallen. Na de 1-1 golfde het op en neer. Het geschutter voor de goal voerde de boventoon. Woudenberg miste verschillende kansen.

Aan de overzijde van het veld maakten de Roda-spitsen het nog bonter. Jamal Lachkar miste één op één, waarna Rida Najib vergat de bal in het doel te lopen. ,,We hebben wel gespeeld om te winnen. Aan een punt hadden we niets", aldus Van Ojen, die door de nare afloop in de blessuretijd weet hoe laat het is. Directe handhaving is verder weg dan ooit, terwijl JSV Nieuwegein weer een punt dichterbij kwam. ,,Het gat naar beneden is kleiner dan naar boven. We moeten uitkijken dat we er niet rechtstreeks uitvliegen."

 

NIET ONRUSTIG Roda'46 houdt zich daarbij vast aan de bekende waarden: doorgeschoven A-junioren als Rida Najib en Chan-Ali Turksoy speelden opnieuw in de basis. ,,Je moet gezien onze situatie dingen uitproberen. Maar gelukkig is het in de selectie, ook onder de jongens die geslachtofferd zijn, niet onrustig. Het teambelang blijft voorop staan. Dat moet zo blijven, want met z'n allen moeten we het seizoen tot een goed einde brengen", benadrukt Van Ojen.