• Mariska Stehouwer
  • Mariska Stehouwer
  • Mariska Stehouwer
  • Mariska Stehouwer

Podiumplaats voor Leusdenaar bij Keistad Triathlon OD

LEUSDEN De tweede editie van de Keistad Triathlon Amersfoort vond afgelopen zondag plaats. Er was de keuze uit 1/8 triathlon (500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen) en de Olympische afstand (1500 meter zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen).

Van de totaal 600 deelnemers kwamen er zestien uit Leusden. Julian Broodman veroverde de derde plaats bij de jeugdtriathlon. Hij wist de afstanden 150 meter zwemmen, 10 kilometer fietsen en 2,5 kilometer hardlopen in 37:54 minuten te volbrengen. Bij de achtste triathlon was Arnoud van Garderen de eerste Leusdenaar en haalde met een tijd van 1:05:57 een negende plaats. Frank van 't Klooster had hier 1:15:32 voor nodig en Martin Broodman finishde een paar seconden achter van 't Klooster. Djoeke Donkers, Andre Ruitenbeek, Stephanie Horstink, Iris Cornelissen en Tineke Janssen deden ook mee aan de achtste triathlon.

Bij de Olympische afstand was er een podiumplaats voor Jan Stehouwer. Hij werd met een tijd van 2:10:36 derde bij de H40+ en vierde overall. Sybe van den Bos had 2:32:45 nodig om te finishen en Niels Beckers, Raymond Leenders, Jori Wouters-Gerth, Mark Hoetjer en Pim Bleser kwamen ook over de finish van de Olympische afstand. Over twee weken staat Stehouwer aan de start van het WK Olympische afstand in Rotterdam.