• Deelnemers aan de startbijeenkomst van het Leusdense beweeg- en sportakkoord.

    Edwin Korenberg

Startbijeenkomst van Leusdens beweeg- en sportakkoord

LEUSDEN In De Korf vond maandagavond de startbijeenkomst van het Leusdens Beweeg- en Sportakkoord plaats. De avond stond vooral in het teken van ideeën ophalen en uitwisselen. ,,De enorme energie van de ruim veertig deelnemers zorgde voor een geslaagde eerste bijeenkomst", kijken de sportformateurs Leo Steijn en Edwin Korenberg tevreden terug.

De aanwezigen waren allemaal vertegenwoordigers van Leusdense partijen, variërend van sportverenigingen en sportaanbieders, onderwijs, fysiotherapeuten, maatschappelijke organisatie, de gemeente en betrokken inwoners. In werksessies werden deelnemers uitgedaagd om na te denken over hoe ze kunnen zorgen dat iedereen in Leusden binnen zijn of haar mogelijkheden kan sporten en bewegen.

Met deze opbrengst en in overleg met werkgroepen brengen de onafhankelijke sportformateurs in kaart welke afspraken ze daarover met elkaar kunnen maken binnen Leusden. Het doel is ambitieus: eind december ligt er een concept sportakkoord. Begin 2020 krijgen alle betrokken dan de kans daarop te reageren.

,,Wij zijn erg blij met de grote opkomst van maandag en de positieve geluiden van de deelnemers. Er is een grote betrokkenheid van Leusdense partijen en inwoners. Veel van hen hebben aangegeven betrokken te willen blijven bij het vervolgtraject. We gaan in werkgroepen de ideeën van vanavond verder uitwerken", aldus de enthousiaste sportformateurs Steijn en Korenberg.

Meer over het Leusdens Beweeg- en Sportakkoord via sportformateurleusden@gmail.com of tel. 06-50258960 (Edwin Korenberg).