• De Buurtsportcoaches hebben zin in de Nationale Sportweek.

    Lariks Welzijn en Zorg

Gratis activiteiten tijdens Nationale Sportweek

LEUSDEN De Nationale Sportweek gaat vrijdag 20 september van start en ook de gemeente Leusden doet mee. Tijdens deze week (Tot en met 29 september) zijn er gratis sportieve activiteiten voor jong en oud. De kick-off vindt plaats in Achterveld met een wedstrijd Walking Football (wandelvoetbal) van SV Achterveld tegen een team van de gemeente Leusden, Lariks en de Buurtsportcoaches.

De Nationale Sportweek wordt aangegrepen om het uitgebreide aanbod sportieve activiteiten extra onder de aandacht te brengen. In samenwerking met onder meer de basisscholen, een aantal sportverenigingen, de Korf, revalidatiecentrum Hoogstraat en 'Hart for her' organiseren de Buurtsportcoaches van LeusdenFit allerlei activiteiten. Deze variëren van sjoelen en koersbal tot skateclinics voor basisschoolleerlingen en dynamic tennis voor 55-plussers.

Inwoners die willen weten welke vorm van beweging bij ze past, zijn op 24 september tussen 14.00 en 16.00 uur welkom bij Lariks in Huis van Leusden waar dan (gratis) beweegadvies wordt gegeven. Voor inwoners met een beperking (bijvoorbeeld MS, chronisch ziekten, CP, fibromyalgie, CVA) is er een gratis beweegles op 25 september van 16.00 tot 17.00 uur bij Maxima's onder leiding van buurtsportcoach Mirjam Hagenaar (zij is ook werkzaam bij revalidatiecentrum De Hoogstraat). De locatie is rolstoeltoegankelijk. Opgeven en informatie bij m.hagenaar@lariks-leusden.nl en via tel. 033-3034444 (di, wo, vrij).

LEZING PARALYMPISCH KAMPIOEN Op 21 september om 14.00 uur vertelt Leusdenaar Paul van der Oord, Nederlands kampioen paralympisch tafeltennis over het thema van de Nationale Sportweek 'Sport doet iets met je' en geeft hij een clinic (para)tafeltennis bij Maxima's. Op www.sociaalplein-leusden staat vanaf woensdag 11 september een overzicht van alle activiteiten.