• Overhandiging van cheque door Mariana Heiwegen (Msv SALZ) aan Andrea Lokhoff (Dierenbeschermingscentrum) voor het podium van 'Msv SALZ'.

    Msv SALZ

Opbrengst motocrosswedstrijd 'Msv SALZ' naar Dierenbeschermingscentrum Amersfoort

LEUSDEN Bij de motocrossclub 'Msv SALZ' (Soest, Amersfoort, Leusden, Zeist) werd afgelopen zaterdag weer de traditionele 2-uurscross verreden. Deelnemende teams bestonden uit twee rijders, die elkaar afwisselden, en moesten zoveel mogelijk ronden afleggen op het zware zandcircuit. Voorafgaand was er voor de allerkleinste jeugdcrossertjes (tot en met 65cc) op de aparte jeugdbaan een 1,5-uurscross.

Dit jaar kwam de opbrengst van de inschrijvingen ten goede van het Dierenbeschermingscentrum Amersfoort. Via een symbolische cheque werd het bedrag van 1007,52 euro overhandigd door Mariana Heiwegen (Msv SALZ) aan Andrea Lokhoff (Dierenbeschermingscentrum). Andrea Lokhoff: ,,Wauw, van dit bedrag kunnen wij weer een hoop dieren voorzien van medische verzorging, castreren en heropvoeden. Namens de dieren dank aan de motocrossers voor deze geweldige donatie".

In 2015 werd er voor het eerst een goed doel in de regio gekoppeld aan deze motocrosswedstrijd, toen het Reinaerde Kinderdagcentrum De Berk. Volgend jaar wordt er voor dit terugkerend gebeuren weer een ander doel gekozen.

Publiek is elke zaterdag tussen 11.00 en 17.00 uur welkom op het terrein van 'Msv SALZ' om trainingen of wedstrijden te bekijken. Het circuit is gelegen op de Leusderheide, aan de Kolonel van Royenweg 100 in Amersfoort.

Winnaars per klasse:

PW - Naud Stiel en Huub Mastenbroek.

65kw - Sem Taspinar en Milan van Ombergen.

65gw - Isabelle Jansen en Matz Mellegers.

85kw - Tyler Eltink en Dymas Schrik.

85gw - Stef Nesselaar en Wessel Catshoek.

Dames - Michelle van Laar en Sharon van Dijk.

Recreanten - Dylan Jansen en Ron Jansen.

Veteranen - Peter Buitenhuis en Alex Lanphen.

MX2B - Max Wijna en Tom van de Drift.

MX1B - Nick van Dopperen en Dennis Venverloo.

MX2A - Kevin Buitenhuis en Nikos Lazzarou.

MX1A - Bastiaan Klee en Roy van Heugten.