• Foto Van Denderen

Nieuwe driving range voor golfclub

LEUSDEN Sinds vrijdag beschikken de leden van golfclub De Hoge Kleij over een vernieuwde driving range op de accommodatie aan de Loes van Overeemlaan. Een aanwinst voor de Leusdense vereniging die vice-voorzitter Bob Schiller de eer had gegund om de officiële opening van de nieuwe afslaghut te verrichten.

Balt Gmelig

Het bestuur van de bijna 1.000 leden tellende vereniging had speciaal voor de opening een leuk programma samengesteld dat vorige week vrijdag om 13.00 uur van start ging met een gratis club- en putterfitting. Dankzij Golfcenter.nl, die als nieuwe sponsor van De Hoge Kleij de ballen op de driving range bekostigde, werd de clubfitting door vijf grote golfmerken (Ping, Cobra, TaylorMade, Mizuno en Burton Putters) mogelijk gemaakt. 

Daarna volgde voor belangstellende golfers een wedstrijd over drie holes op de pitch- en putbaan. Zo'n 35 kandidaten voor een lidmaatschap van De Hoge Kleij, plus enkele huidige leden van de club, begaven zich op de driving range en oefengreens om onder leiding van twee professionals de strijd met elkaar aan te binden. Voor de beste vrouw en man was een ballonvaart beschikbaar, aangeboden door Golfcenter.nl. Marion Meijs, bestuurslid van De Hoge Kleij, en jeugdlid Floris van Stigt kwamen als winnaars van de miniwedstrijden tevoorschijn maar zij konden door de ongeschikte weersomstandigheden niet dezelfde dag de lucht in en houden de ballonvaart tegoed. De opening werd afgesloten met een borrel en barbeque op de driving range, aangeboden door De Hoge Kleij. De vernieuwing van het golfcomplex werd in vrij korte tijd gerealiseerd maar is nog niet helemaal afgerond. Met de afwerking zijn werknemers nog een paar dagen bezig.