• Golfevent voor sponsoren (ondernemers) van partycentrum Edda Huzid in Voorthuizen

    Foto Henk Hutten

Nederlandse amateur-golftop strijdt om NK-Strokeplay op De Hoge Kleij

LEUSDEN De beste Nederlandse amateurgolfers spelen van donderdag 4 juni tot en met zaterdag 6 juni op baan van golfclub De Hoge Kleij. Het gaat daarbij om het Nationaal Strokeplay Kampioenschap dames en heren. Dit 72-holes kampioenschap is een van de belangrijkste titels van het jaar. Topspelers als Christel Boeljon, Robin Kind en Daan Huizing hebben dit toernooi ooit gewonnen.

Bij de heren worden circa honderd deelnemers verwacht voor de eerste 36 holes op donderdag en vrijdag. Het veld bij de dames is met de verwachte veertig speelsters kleiner. Hoeveel spelers en speelsters na 36 holes uiteindelijk de cut halen om zaterdag de finale te spelen, is op vrijdag 5 juni bekend.

Publiek is op alle dagen van harte welkom op De Hoge Kleij. Vanaf het terras is er goed zicht op onder meer de T-box van hole 1 en de green van hole 18. Wandelpaden over het terrein maken het gemakkelijk om een of meer flights te volgen zonder zelf over de fairways te lopen.

Het Nationaal Strokeplay Kampioenschap kent een rijke historie aan winnaars. Vorig jaar wonnen op De Hoge Kleij in de stralende zon Charlotte Putts en Vince van Veen. Overige recente winnaars waren Lars van Meijel en Myrte Eikenaar (2013), Robin Kind en Myrte Eikenaar (2012), Daan Huizing en Krista Bakker (2011). Daan Huizing speelt sinds vorig jaar op het hoogste Europese niveau, The European Tour.

DE HOGE KLEIJ Golfclub De Hoge Kleij heeft een mooie par-72,18 holes bosbaan. De baan ligt centraal in het land, aan de rand van Amersfoort en is goed bereikbaar. De golfbaan is in 1984 ontworpen door Frank Pennink en is recent grondig gerenoveerd onder leiding van golfbaanarchitect Frank Pont. Mede door de strategische ligging van bunkers en hindernissen is de golfbaan uitdagend voor golfers van elk niveau

De inschrijving is gestart. Er speelt in elk geval een aantal Hoge Kleijers mee. De volledige deelnemerslijst is vanaf ongeveer twee weken voor de wedstrijd op de website van de NGF te vinden

STROEKPLAY Strokeplay is de oervorm van golf. Alle slagen die een speler nodig heeft om een ronde golf te spelen tellen voor de score, inclusief de strafslagen. De speler die aan het einde van alle ronden de minste slagen nodig heeft gehad, is de winnaar.