• Henriëtte van Breukelen

Koud maar gezellig schoolvoetbaltoernooi (update)

LEUSDEN Het 44e schoolvoetbaltoernooi Leusden Achterveld is donderdag onder koude omstandigheden gespeeld. Maar hoewel het koud was, viel het met de regen erg mee. Het grootste deel van de dag was er veel zonneschijn. Met de enthousiaste kinderen en de fanatieke aanmoedigingen was het voor iedereen een leuke dag.

Bijzonder waren dit jaar de t-shirts van de Vallei/Klimrakker. Vooruitlopend op de samensmelting van de twee scholen, hadden ze de oude shirts vermaakt zodat de beide schoolnamen erop te lezen waren. Volgend jaar zullen ze meedoen onder hun nieuwe naam Kla4.

Na een zware jureerronde (vooral voor de oren) zo hard waren de Yells. Was er toch één duidelijke winnaar voor de juich cup. De Holm 2, Poule D.

In de verschillende groepen, leeftijdsklassen hebben de volgende scholen allemaal een eerste plaats behaald en de bekers zijn gesponsord door AFAS; Groep C Jongens 11-13 jaar Palet 2. Groep E Meisjes 10-13 jaar de Bongerd. Groep B Jongens 9-10 jaar Loysderhoek, Groep A Jongens 7-8 jaar Bongerd en Groep D Meisjes 7-9 jaar St Jozef 2. Al deze kinderen hebben ook een medaille gewonnen dit jaar helaas niet gesponsord. Verder waren er ook nog speciale prijzen zoals voor sportiefste school Kompas poule D en het sportiefste team is met een 9,3 Kompas poule A.

Foto's en informatie over het schoolvoetbaltoernooi zijn te vinden op de website. Of kijk op de Facebook-pagina van de organisatie.