• Podium sprintduathlon heren.

  Mariska Stehouwer
 • Leusdens podium: Jan Stehouwer, Sybe van de Bos, Napoleon.

  Mariska Stehouwer
 • Fanatieke jeugd.

  Mariska Stehouwer
 • NK duathlon deel parcours en skyline Utrecht.

  Mariska Stehouwer
 • Donkere wolken boven de piramide.

  Mariska Stehouwer
 • Podium NK junioren.

  Mariska Stehouwer
 • Start NK jeugd.

  Mariska Stehouwer

Kou, hagel en sneeuw bij Pyramide Duathlon en Trail

LEUSDEN Triathlon Soest zette afgelopen zaterdag in de bossen bij de Pyramide van Austerlitz een geslaagd sportevenement neer. Met bijna alle leden en overige vrijwilligers wisten zij vijfhonderd atleten een sportieve uitdaging aan te bieden.

Het spreekwoord 'April doet wat hij wil' was zeker van toepassing bij de Pyramide Duathlon en Trail. Bij de opbouw van de wedstrijd in alle vroegte werd de vrieskou getrotseerd. Aan het einde van de dag werden de atleten tijdens de laatste minuten van de trail verrast met een hagel en sneeuwbui. Hierdoor mochten vier atleten niet meer de trappen van de Pyramide op omdat de neerslag op dat moment voor gladheid zorgde. De Leusdense wedstrijdleider Jan Stehouwer gaf aan dat de weeromstandigheden de meeste atleten niet uit maakten. ,,In het finish gebied hoorden we vooral reacties over het unieke parcours en de vele enthousiaste toeschouwers en vrijwilligers langs de route."

De NK Crossduathlon Heren kende nog een spannende strijd waarbij in één minuut de eerste vier duathleten werden onthaald door Napoleon. Rody Kroon werd eerste in 1 :32:06. Bij de dames ging de gouden medaille naar Jony Heerink met een tijd van 1:46:13. Bij de jeugd en junioren werd eveneens flink gestreden om de NK medailles. Julian Broodman ging dit jaar in de herkansing in de categorie Jeugd nadat hij vorig jaar een lekke band tijdens het fietsen kreeg. Wel liep hij verder met zijn fiets waardoor hij uiteindelijk wel finishte. Dit jaar geen lekke band en een twaalfde plaats in zijn categorie. Age-groupers, leefstijdscategorieën van vijf jaar vanaf de leeftijd van 40 jaar, konden ook een NK medaille veroveren. Guido Vroemen haalde met een tijd van 1:54:31 een vierde plaats bij de H50. Sybe van de Bos werd derde bij de H20 bij de korte duathlon en mocht de regio prijs in ontvangst nemen.

Twaalf Leusdense atleten stonden aan de start van de trail waarbij Arthur Wierenga derde werd in de categorie H40 in een tijd van 1:10:45. Janny van de Berkt werd vierde bij de D40 maar mocht wel de regioprijs in ontvangst nemen.

Foto's zijn te vinden op pyramideduathlon.nl en uitslagen hier.