• Feline en Linda hebben zin in de vriendinnendag.

    Arnoud J Spaaij

'Kennismaken met voetbal'

ACHTERVELD Samen met je vriendin kennismaken met voetbal. Meisjes die nog niet weten of ze voetbal een leuke sport vinden kunnen op zondag 1 juli bij SV Achterveld naar hartelust van alles uitproberen.

Arnoud J Spaaij

Linda Hak en Feline Lantain zijn met nog een stel meiden de promotors van het Achterveldse vrouwenvoetbal. Samen vertellen ze welke plannen er allemaal zijn om nog meer meisjes enthousiast te krijgen voor de toch al heel succesvolle Achterveldse vrouwenelftallen. ,,De vrienden- en vriendinnendag is voor leden en niet-leden", begint Lantain. Het lijkt een open deur, maar de bedoeling is dat meisjes die al lid zijn van de vereniging een vriendinnetje meenemen naar de voetbalvelden op het Kerstens Sportpark.

OP MUZIEK Het volle programma biedt vertier voor voetbalsters die gewoon voor de lol willen meedoen, maar heeft ook alle ingrediënten om eens te proberen hoe het is om tegen een bal te trappen. ,,We hebben een gezamenlijke warming-up", vervolgt Lantain. ,,En die is op muziek", vult Linda Hak onmiddellijk aan. Vanaf 10.00 uur 's morgens zijn er vervolgens tal van activiteiten. Na de warming-up wordt er 4 tegen 4 gespeeld op kleine veldjes waarna er gatendoekschieten is, gevolgd door de dribbelkoningin, 2 tegen 1 en een penaltybokaal.

Voor wie al een beetje thuis is in de kretologie van de voetbalwereld moet de opsomming zeker voldoende zijn om nieuwsgierig te worden. Voor wie wat minder weet van de sport, is er dus alle reden om een kijkje te gaan nemen. Via Facebook wordt de komende tijd alvast door Lantain en Hak het een en ander verteld en na afloop zullen ook de leukste foto's daar verschijnen. De vriendinnendag wordt namelijk vastgelegd zodat de leukste momenten later ook met anderen gedeeld kunnen worden. Die leuke momenten zullen er zeker zijn, want iedereen kan met een levende mascotte op de foto.

GOODYBAG ,,Natuurlijk is er nog veel meer", vertellen de twee dames. ,,De Stoutenburght van onze vaste sponsor, een superleuk springkussen, is er voor de allerjongsten. En voor iedereen die die dag meedoet is er een prima gevulde goodybag. Een heel kek rugzakje gevuld met leuke dingen als slurpfruit, koekjes en allerlei andere dingen van sponsors." Het belang van de inzet van de leden komt ook nog even aan bod. ,,Zo'n dag kunnen we sowieso niet organiseren zonder de inzet van alle vrijwilligers en de sponsors", zegt Hak.

PRIJZEN Het hele programma is verdeeld is twee delen. Lantain: ,,Vóór de middag, van 10.00 tot 12.00 uur, vindt het programma voor de groepen MO11 en MO13 plaats. De meiden die ouder zijn, vanaf 14 jaar, dat zijn de voetbalsters van MO15 en MO17, mogen 's middags vanaf 13.00 uur aan de bak. Om 15.00 uur is dan de afsluiting met een aantal leuke prijzen die we uitreiken." Wat dat voor een prijzen zijn houden ze nog even geheim.

Meisjes of ouders die nu al wat meer willen weten over het voetbal bij SV Achterveld kunnen ook e-mailen naar damescommissie@gmail.com of alvast een kijkje nemen op facebook/SVAchtervelddames