Hoogtepunt voor Achterveld

Eerste Meiden met Ballen Toernooi succes

 

Balt Gmelig

 

Het Meiden met Ballen Toernooi was de naam die de organisatoren voor de eerste editie van het toernooi bedachten. Veel activiteiten (vriendinnendag, trainingskamp en trainingscursus) hadden de vijf leden van de damescommissie al achter de rug, voordat zij aan hun vierde uitdaging begonnen. Jos Koot, coördinator van de groep, was de initiatiefnemer. Zij opperde het idee voor een vrouwentoernooi voor de start van het afgelopen seizoen. ,,Daarom hebben wij het toernooi meteen op de jaarplanning van de club gezet", vertelt Esther Voorburg (22), lid van de damescommissie, in de pauze van het geslaagde toernooi op het Kerstens Sportpark.,,Eind vorig jaar zijn wij voorzichtig begonnen met het polsen van mogelijke deelnemers. Toen bleek de animo al groot om te kunnen starten. Eind maart hebben wij de knoop doorgehakt en zijn wij daadwerkelijk met de organisatie van het toernooi begonnen."

Al vanaf de start stond voor de organisatoren vast dat het toernooi een echte meidendag moest worden. Zij zorgden op tweede pinksterdag voor een zestal kraampjes waar van alles voor de aanwezige vrouwen te koop was en zelfs een nagelstyliste aanwezig was. Een fotograaf (Michiel van den Ham) liep op het gezellige park rond om alle 31 teams, gekleed in speciale outfits, op de gevoelige plaat vast te leggen. Maar naast alle randactiviteiten stond natuurlijk het steeds populairder vrouwenvoetbal centraal op Het Meiden met Ballen Toernooi.

Zonder enige verwachting waren de organisatoren eerder dit jaar met hun werkzaamheden gestart. ,,Dit is onze eerste ervaring met het organiseren van een toernooi", aldus Voorburg, als speler van het eerste damesteam van Achterveld ook op het toernooi actief. ,,We wisten niet wat wij moesten verwachten". De belangstelling, met totaal 31 teams, was een grote meevaller voor Voorburg. ,,Dat aantal was boven onze verwachting." Teleurstellend voor de organisatoren was wel de late afzegging (op eerste pinksterdag) van Montfoort. ,,Zij meldden zich af vanwege twee zieke speelsters", zei Voorburg. ,,Dat was voor ons niet fijn. We moesten het programma wel aanpassen." Invloed op het toernooi had dat verder niet. ,,Het was echt een succes en zeker voor herhaling vatbaar", concludeerde Voorburg na de vermoeiende dag. ,,Volgend jaar komt er op tweede pinksterdag zeker een tweede editie, als het aan ons ligt."

Uitslagen meiden E: 1. SDVB 1, 2. Vliegdorp, 3. SDVB 2; meiden D: 1. Achterveld, 2. TOV Baarn, 3. Amsvorde; meiden C: 1. Vliegdorp, 2. UVVA, 3. Woudenberg; meiden B: 1. UVVA, 2. Achterveld, 3. Eemnes; vrouwen 5e klasse: 1. Houten, 2. Achterveld, 3. DVSU; vrouwen 4e klasse: 1. Hoevelaken, 2. Wageningen, 3. Achterveld.