Golfclub de Hoge Kleij grijpt laatste kans op kruisfinales

LEUSDEN Afgelopen zaterdag heeft het eerste team van Golfclub de Hoge Kleij de kraker tegen koploper de Koninklijke Haagsche G&CC op overtuigende wijze gewonnen. Het team uit Leusden was met 12-6 te sterk voor de club uit Wassenaar. Hierdoor behoort plaatsing voor de gedroomde kruisfinales wederom tot de mogelijkheden.

Na de teleurstellende nederlaag van afgelopen week tegen Almeerderhout waren de heren van Golfclub De Hoge Kleij uit op niet alleen sportief revanche, maar ook op een laatste kans op de gedroomde kruisfinales te bereiken. Met nog twee wedstrijden te gaan moest er gewonnen worden van de koploper de Koninklijke Haagsche Golf and Country Club uit Wassenaar.

In de ochtend stonden drie foursomes op het programma. Na een goed gesprek binnen het team is voor aanvang aan deze wedstrijd gekozen voor een andere opstelling van de foursomes. Eén die bijzonder goed heeft uitgepakt. Als eerste gingen Boudewijn Hubert en Bruce Lancaster de baan in. Zij speelden een goede wedstrijd, maar moeten hun meerdere erkennen in Quint Koppers en Maarten Slootmaekers. Als tweede ging Richard Bradley samen met Bob Geurts de baan in. Zij speelden een zeer sterke wedstrijd en wisten vrij eenvoudig te winnen Jordie Dalhberg en Rickie Sanders. Als derde en laatste partij gingen Pieter Bijnen en Robin van Deutekom de baan in. Zij wisten de wedstrijd in het slot naar zich toe te trekken en wonnen deze wedstrijd met 1 up van Koen Rutten en Nick Nolte op de laatste hole. Een tussenstand van 4-2 was een ideale uitgangspositie voor de singles.

Voordat de singles van start gingen werden nogmaals de doelen voor deze dag met elkaar doorgesproken en gingen de heren van start voor de middagronde. Wetend dat het team van de Haagsche op de loer ligt want bij een overwinning van hun kant zijn zij direct zeker van deelname aan de kruisfinales. De heren uit Wassenaar begonnen sterk aan hun wedstrijd en kwamen al snel op een kleine voorsprong in de wedstrijd. De mentale veerkracht van de heren uit Leusden werd getest, maar de wil om samen te winnen was erg groot, waardoor opnieuw op de tweede negen de wedstrijd werd omgedraaid. Met bijzonder goed golf knokten zij zich terug in de wedstrijd.

Robin van Deutekom won overtuigend 5/3 van Quint Koppers. Bruce Lancaster speelde een goede wedstrijd, maar moest uit eindelijk zijn meerdere erkennen in Rickie Sanders en verloor zijn partij met 3/1. De ervaring van Boudewijn Hubert kwam in deze wedstrijd bijzonder goed van pas. Hij wist een achterstand van 3 down om te buigen in een overtuigende overwinning van 2 up op routinier Maarten Slootmaekers. Hierdoor had De Hoge Kleij grip op de wedstrijd en waren er nog 2 punten nodig voor de overwinning. Ook Richard Bradley speelde op plek vier een sterke wedstrijd. Ook hij wist dankzij een sterk slot zijn wedstrijd met 1 up te winnen van Koen Rutten en hierdoor was de overwinning veilig gesteld! Talent van de club Bob Geurts bewees zijn klasse door ook een achterstand van 3 down om te buigen in een overtuigende overwinning met 2/1 op Jordie Dahlberg. Captain Pieter Bijnen verloor zijn wedstrijd met 2/1 van Nick Nolte. Hierdoor kwam de eind uitslag op 12-6 en is het team uit Leusden weer terug in de race om een plek in de Kruisfinales van de NGF Hoofdklasse.

Komend weekend staat op de Noord Nederlandse Golf and Country Club de laatste speelronde van het competitie seizoen op het programma. Het team uit Leusden neemt het dan op in een streekderby tegen het team van het Utrechtse Amelisweerd. Zij spelen voor lijfsbehoud in de hoofdklasse. Voor beide ploegen is een overwinning noodzakelijk om hun doelen te bereiken. Het doel voor de heren van De Hoge Kleij is het behalen van een zo hoog als mogelijk resultaat. Op dit moment heeft het team vier wedstrijdpunten achterstand op Gc Houtrak die het komende week opnemen tegen GC Almeerderhout. Ook zij spelen voor lijfsbehoud in de hoofdklasse dus dit belooft een mooie strijd te worden.