• Foto: Edward Doelman

Echte wil om te winnen ontbreekt bij Roda'46 zondag

LEUSDEN Wie naar de einduitslag van de wedstrijd tussen Roda'46 en WNC kijkt, zou kunnen denken dat de Leusdenaren zaterdag met twee vingers in de neus wonnen. Het ging toch iets moeilijker dan de uitslag doet vermoeden. Bij rust stond de eersteklasser met 2-0 voor waarna WNC één op één ging spelen.

Peter Pos

,,We hadden het toen een tijdje heel moeilijk'', zag Roda trainer Koen Janssen. ,,De 3-0 van Nico van den Brom kwam voor ons op het juiste moment.'' Na die treffer was het verzet bij de bezoekers gebroken. Twintig minuten later stond het al 8-0. ,,Deze overwinning was een gevolg van goed spel. We zijn al een paar weken goed bezig en nu kwam het eruit. We hebben er echt voor gevochten.'' Wie vooraf een blik op de ranglijst wierp, zou gezegd hebben dat Roda aan zijn stand verplicht was om van WNC te winnen, aangezien die ploeg onderaan staat. Janssen dacht er anders over. ,,Ik heb tegen de ploeg gezegd dat we niets moeten. Het was 'willen winnen' en dat zag je heel goed terug bij ons. Ik ben daar heel blij mee.'' Al na twaalf minuten opende Yasin Isik de score. Daarna zorgde Mehmet Kaya voor de 2-0. Na de pauze scoorde Roda nog zes keer. De schutters waren Nico van den Brom (2), Mehmet Kaya, Stef Menken, Cedric Sangwa en Ibrahim El Khalki.

RODA '46 ZONDAG Het is Roda'46 niet gelukt om wat meer lucht te krijgen in de strijd tegen degradatie. De uitwedstrijd tegen Wasmeer werd zondag met 3-2 verloren. In de praktijk was er maar één ploeg die aanspraak op de overwinning mocht maken. Dat was Wasmeer. ,,Bij hen was de wil om te winnen groter dan die bij ons'', mopperde Harry Oussoren. ,,Wij begonnen heel slap. Daar zijn we voor afgestraft.'' Twee minuten voor rust repareerden de Leusdenaren de 1-0 achterstand die na een kwartier was opgelopen, maar nog in dezelfde minuut dat Ruud Westerink voor de gelijkmaker had gezorgd, kwam Wasmeer weer op voorsprong. Na rust probeerde Oussoren wat te forceren door Tomas van Dijk naar de aanval te dirigeren. Dat leverde niet het gewenste resultaat op. Wasmeer kwam op 3-1. Daarna scoorde Stijn Tiggelman nog wel tegen en kreeg Roda nog één grote kans. De doorgebroken Mauro Paolo werd echter buiten het strafschopgebied onderuit gehaald. De thuisploeg kwam daarna met tien man te staan, maar daarvan profiteerde Roda niet.

foto Roda'46 trainer Harry Oussoren was over de prestatie van zijn ploeg duidelijk niet tevreden.