• Appel en Eelman Communicatie

Drie tennisverenigingen organiseren een open dag

LEUSDEN LTV Leusden, LTV Lockhorst en LTV De Eemelaar organiseren op zaterdag 23 maart een open dag om mensen enthousiast te maken voor tennis. De drie verenigingen willen elkaar versterken en op die manier nog meer liefhebbers de baan op krijgen. ,,Het is mooi dat we met z'n drieën zo'n groot gebied bestrijken."

Jeroen van der Veer

De krachten bundelen om de sport in de regio nog krachtiger te maken. Dat is wat LTV Leusden dacht en na informeren bij buurtverenigingen bleken LTV Lockhorst en LTV De Eemelaar er ook zo over te denken. Mede hierdoor werden de handen ineen geslagen en is er op zaterdag 23 maart een Tennis Open Dag bij alle drie de verenigingen.

Op de vraag of een open dag nodig is, kan initiatiefnemer Jaap Meijers kort en krachtig antwoord geven. Het bestuurslid van LTV Leusden beantwoordt de vraag met een duidelijke 'ja' en is maar wat trots op het feit dat er weer zo'n dag wordt georganiseerd. Een dag waarop de sport wordt gepromoot is bij zijn verenigingen al een tijdje geleden en wat is nou mooier om met de buurtverenigingen iets op poten te zetten?

GROOT GEBIED BESTRIJKEN ,,Niets", zegt de 68-jarige Meijers. ,,Wij zijn dan wel aparte verenigingen, maar hebben hetzelfde doel; mensen aan het sporten krijgen en dan zien we het liefst dat ze gaan tennissen."
Waar LTV Leusden en LTV Lockhorst in Leusden zijn gevestigd, is de accommodatie van LTV De Eemelaar te vinden in Achterveld. Desondanks trekken de drie goed met elkaar op. ,,De twee verenigingen in Leusden liggen ver uit elkaar en ook De Eemelaar ligt op flinke afstand van de banen hier in de gemeente. Echte concurrenten zijn we dus niet van elkaar, want je merkt dat mensen hun vereniging kiezen op basis van afstand. Het is dan juist mooi dat we met z'n drieën zo'n groot gebied bestrijken en het voor iedereen mogelijk maken om te tennissen. "

GEZAMENLIJK Desondanks was een open dag organiseren een hele operatie, moet Jaap Meijers bekennen. De verenigingen enthousiast maken ging nog wel, maar daarna moest er over de invulling nagedacht worden. Uiteindelijk staat het programma als een huis en zijn er op 23 maart demonstraties, tennisclinics en kan de bezoeker een proefles volgen.

Een racket en een bal zijn al op de verenigingen aanwezig, waardoor de clubs geïnteresseerden met open armen ontvangen. De dag duurt van 13.00 uur tot 16.00 uur. ,,We hebben nog nagedacht of we de open dagen na elkaar op dezelfde dag moesten doen, maar dat idee schoten we snel af. Woon je erg dicht bij Achterveld, dan is het voor de hand liggend dat je de open dag bij De Eemelaar bezoekt. Het zou dan een beetje raar zijn als je naar de andere kant van Leusden gaat toch?"

DRANKJE NA AFLOOP In de drie uur tijd hopen de verenigingen aan belangstellenden duidelijk te maken wat er zo leuk is aan tennis en als die vraag aan Meijers wordt gesteld, lijkt het alsof de tennisliefhebber spraakwater heeft gedronken. ,,Je kunt de sport beoefenen wanneer je maar wil. Altijd is er wel iemand op de baan om tegen te spelen. Het is een sport voor jong én oud en daarnaast kan iedereen het leren. Of je nou het topniveau wil halen of lekker een balletje wil slaan; in Leusden en Achterveld kun je ervoor terecht. Daarnaast is het ook een teamsport, wat niet veel mensen verwachten. Die denken dat het een spelletje is dat een tegen een wordt gespeeld. Feitelijk is dat ook zo, maar je traint met een groep. De saamhorigheid is groot en de tweede helft ook altijd erg gezellig", doelend op het drankje na afloop.

JEUGDLEDEN Met ruim 850 leden is LTV Leusden de grootste tennisvereniging in Leusden en als je de leden van de drie verenigingen optelt, is het naast voetbal volgens Meijers de grootste sport. Toch hopen ze dat meer jeugdleden zich aansluiten bij een van de drie verenigingen. ,,Je ziet dat wij, maar ook de andere twee tennisverenigingen, daar nog in willen en kunnen groeien. Tijdens de open dagen hopen wij dan ook veel jeugd te verwelkomen en enthousiast te kunnen maken voor deze fantastische sport."

CONTRIBUTIE Regelmatig wordt gemopperd dat de contributie ten opzichte van voetbal relatief hoog is. Dit kan Meijers verklaren en het bestuurslid van LTV Lockhorst vindt het ook logisch: ,,Bij voetbal kan je een A-junior de jeugd laten trainen. Dat willen en kunnen wij bij tennis niet. Daar heb je echt een gediplomeerde trainer nodig en die kost nou eenmaal geld. Je krijgt dus echt waar voor je contributie."

ZONNESTRALEN De drie verenigingen hebben geen idee hoeveel mensen ze aankomende zaterdag kunnen verwachten. Wel hopen ze dat het droog is en dat de zon zich even laat zien. ,,Dat maakt het allemaal nog mooier. Dan kunnen we buiten tennissen en dat is toch wat men over het algemeen het liefst doet: in de buitenlucht met je maatje de baan op."