• Foto: Jeroen van der Veer/BDU

Districtsbeker voor Achterveldse voetbalsters

ACHTERVELD Voor de voetbalsters van Achterveld was zaterdag 20 mei een dag om nooit te vergeten. Zij slaagden op het neutrale veld van Legmeervogels er vrijdagavond in de bekerfinale tegen West Frisia tot een goed einde te brengen (2-0). Met zo'n 150 supporters langs de lijn, uitgerust met trommels en toeters, begonnen de Achterveldse vrouwen met veel vertrouwen aan de eindstrijd. 

De wedstrijd kende een wat onstuimig begin. Door het felle optreden van de Enkhuizense ploeg duurde het even voordat Achterveld de bal onder controle had. De verdediging van de Westfriezen was niet helemaal scherp. Daar maakte Achterveld in de negende minuut dankbaar gebruik van. Merel Neumann nam de bal rustig aan en schoot het leer beheerst, maar overtuigend over de keepster van West Frisia heen: 0-1. Dat was een droomstart voor Achterveld. 

In de tweede helft verwachtten de Achterveldse vrouwen een nog feller West Frisia. Een tweede doelpunt voor Achterveld leek toch mogelijk. Dian Koot veranderde haar tactiek en probeerde haar hoekschoppen doelgerichter te nemen. En met resultaat: vanaf de linkerkant wist zij de bal het doel van West Frisia in te krullen (2-0). Dat doelpunt zorgde voor een hoop ontlading. Met nog ruim twintig minuten op de klokken moest Achterveld wel geconcentreerd blijven spelen. De meiden uit Enkhuizen speelden alles of niets. De Achterveldse vrouwen bleven voor de overwinning strijden. Alle speelsters verdedigden mee alsof hun leven ervan af hing. De 2-0 bleef tot het eindsignaal ongewijzigd. Na een ererondje langs het publiek, met vuurwerk en al, volgde in de kantine van gastheer Legmeervogels de prijsuitreiking. Gouden plakken en een grote bokaal was de beloning voor de winnaars van de KNVB districtsbeker vierde klasse. Rond middernacht arriveerden de succesvolle vrouwen bij de Hessenkar. Daar stonden de meegereisde supporters al weer klaar voor een feestelijk onthaal. De speelsters en begeleiders werden in het Achterveldse etablissement opnieuw gehuldigd.