• Archief BDU Media

De Korf: 'als eerste in Midden-Nederland Hyperbowling'

LEUSDEN HyperBowlen is een nieuw spelelement dat De Korf Leusden aanbiedt. Waar bij bowlen de goten vermeden moeten worden, scoort iemand bij Hyperbowlen juist punten door de rand te raken. ,,Dit nieuwe concept is op basis van lichtgevende targets en pins. Deze manier van bowlen geeft een andere dynamiek aan winnen en games", schrijft De Korf.

HyperBowling wordt gespeeld op een gewone bowlingbaan, met de bekende ballen en tien pins. Alleen zitten er randen met kleurrijke en bewegende ledverlichting langs de baan. Door deze bewegende leds op de juiste plek te raken met de
bal, is het mogelijk om de scores te verdubbelen. HyperBowlen is bedacht voor de recreatieve bowlers, die bowlen als een avondje uit zien. Bij deze spelvorm is het niet nodig om een goede bowler te zijn om te kunnen winnen. 

,,Het is gaaf om te zien dat je met HyperBowlen een totaal andere beleving kan geven aan bowlen. In heel Midden-Nederland zijn wij het eerste en énige bowlinghuis dat HyperBowlen aanbiedt. Ik ben ervan overtuigd dat dit spel voor iedereen geschikt is, zélfs voor mensen die niet van bowlen houden. Dit komt doordat het spel zich niet richt op het omgooien van pins, maar op het raken van lichtjes en het spel verbonden is aan verschillende games. Dit geeft iedereen dezelfde kans om te winnen", aldus Alessandro Sciortino, eigenaar van De Korf Leusden.