• Jaap van den Broek
  • Jaap van den Broek
  • Jaap van den Broek
  • Jaap van den Broek
  • Jaap van den Broek
  • Jaap van den Broek

Crossweekend bij msv SALZ

LEUSDEN De vierde clubwedstrijd van msv SALZ vond zaterdag 9 juni plaats en op zondag 10 juni de nationale MON-wedstrijd (Motorsport Organisatie Nederland) op het circuit van msv SALZ in Amersfoort. Op zondag deden er in totaal ongeveer 175 rijders mee uit heel Nederland in de volgende klassen: dames, veteranen, open junioren, open senioren, open nationalen, MX2 inters en open inters. Door de samenvoeging van de dames en veteranen, maar ook de MX2 inters en open inters, stonden er vijf goed gevulde klassen aan de start.


Bij de Veteranen stonden Hans Beek uit Soesterberg, Lambert Rigter uit Amersfoort, Marcel de Rooij uit Wijk bij Duurstede en Jan Sondervan uit Langbroek aan de start. De Rooij eindigde totaal als vierde, Sondervan als tiende, Beek als dertiende en Rigter als veertiende. Beek en Rigter hebben het hele weekend een leuke strijd gehad.
In de klasse Open Junioren reden ook vier leden mee, namelijk Erik Voogsgeerd uit Nijkerk, Herman van Laar uit Odijk, Danny Meijnen uit Woudenberg en Berry Sturkenboom uit Houten. Meijnen is in het dagklassement op een zevende plek geëindigd. In de tweede manche was er een grote valpartij bij de waves, echter kon Meijnen hier snel tussendoor waardoor hij een aantal ronden op de vijfde plek heeft gereden. Sturkenboom is totaal op de veertiende plek geëindigd, Voogsgeerd op de zeventiende en Van Laar op de achttiende plek van de in totaal 37 rijders.


Bij de Open Senioren reden twee leden mee: Randy van Houten uit Nederhorst den Berg en Erwin Parmentier uit Woudenberg. Van Houten is totaal zevende geworden en Parmentier veertiende van de 33 rijders.
In de Open Nationalen stond één clublid aan de start, Patrick Heerschop uit Hilversum. In de eerste manche kwam Heerschop als vijfde over de finish. Door een valpartij in de tweede manche heeft hij de wedstrijd helaas niet uit kunnen rijden. Hierdoor is hij op een twintigste plaats geëindigd. Bij de MX2 Inters ging ook één lid van start, Kevin Buitenhuis uit Amersfoort. Bij Buitenhuis ging het rijden erg goed, hij eindigde dan ook in het dagklassement op de tweede plaats.

Ten slotte de laatste klasse, de Open Inters. In deze klasse reden Stijn Blom uit Leusden en Jaap Janssen uit Vriezenveen mee. De snelheid in deze klasse lag erg hoog en de baan was erg zwaar. Toch kon Janssen de snelheid goed volhouden en werd totaal zevende. Blom reed aan het begin van beide manches voorin mee, maar moest de tweede manche helaas de wedstrijd verlaten door een kapotte motor. In totaal is Blom toch nog achttiende geworden.