• Veel belangstelling voor het op een na grootste golftoernooi van Nederland.

    De Hoge Kleij

Beste golfers bij De Hoge Kleij

LEUSDEN Het Nationaal Open golftoernooi werd van woensdag 5 tot en met zaterdag 8 september op De Hoge Kleij gespeeld. Het Nationaal Open is, na het KLM Open hét grootste golftoernooi van Nederland.

Het betreft een jaarlijkse wedstrijd waar de beste amateur-golfers en golfprofessionals, zowel heren als dames, aan meedoen. Het evenement werd in 1929 voor het eerst gespeeld. Oud-winnaars van het Nationaal Open zijn onder anderen Joost Luiten, Christel Boeljon en Anne van Dam.

Dit jaar kwamen de golfers naar De Hoge Kleij in Leusden. De start liep meteen drie uur vertraging op vanwege onweer. De organisatie stelde de veiligheid van deelnemers, medewerkers en publiek voor alles. Van De Hoge Kleij waren er negen deelnemers, van wie er vijf 'de cut' haalden. Dat betekende dat ze na de eerste twee dagen wisten zij zich te kwalificeren voor de overige twee dagen).

RESULTATEN Onder hen ook Bob Geurts, de enige Leusdense deelnemer. Hij eindigde als 36e met na vier rondjes een score van +18. De overige resultaten van de golfers van De Hoge Kleij: 26. Robin Swane (+16), 29. Boudewijn Hubert (+17), 42. Robin van Deutekom (+24), 47. Jeroen Schouten (+31).

Op vrijdag en zaterdag waren er diverse activiteiten op en om de driving range. Zo was het club fitting center van Golfcenter.nl geopend en op zaterdagmiddag was er een kids funpark, verzorgd door de NGF en de jeugdcommissie van De Hoge Kleij. Dit leverde veel enthousiaste jonge spelers op. Misschien zitten hier de toekomstige spelers/speelsters van het Nationaal Open tussen.

Bij zowel de dames als de heren was dit jaar de winnares/winnaar een amateur. De eindrangschikking is te vinden op www.golf.nl.