• Bart Ramselaar, destijds nog van FC Utrecht, baalt na de 3-1 van Luuk de Jong van PSV, in augustus 2015.

    Erwin Spek

Bart Ramselaar van FC Utrecht naar PSV

LEUSDEN (ANP) Bart Ramselaar voetbalt de komende vijf jaar voor PSV. De 20-jarige middenvelder uit Amersfoort heeft donderdag zijn handtekening gezet onder een contract bij de Eindhovense club. Hij maakt de overstap van FC Utrecht.

,,Dit is een hele goede stap in mijn ontwikkeling. Ik ben pas 20. Ik heb een mooi periode gehad bij FC Utrecht en ik denk dat dit een perfecte vervolgstap is voor mij, de top van Nederland. Qua training en wedstrijden kan ik mij echt ontwikkelen hier'', zei hij tegen PSVTV.

Ramselaar gaf er de voorkeur aan nog in Nederland te blijven. ,,Je ziet ook dat jongens al vroeg naar het buitenland gaan, maar dat loopt niet altijd goed af. Ik denk dat dit realistisch is, een stap hogerop.'' Hij verheugt zich er ook op om in de Champions League te kunnen gaan spelen. ,,Dat is wel een droom die uitkomt.''

Ramselaar doorliep bij FC Utrecht alle hogere jeugdelftallen en debuteerde op 1 maart 2015 in de eredivisie tegen Feyenoord. Hij groeide uit tot vaste waarde bij de Utrechters. Hij werd in mei ook voor het eerst geselecteerd voor het Nederlands elftal, maar hij kwam toen vanwege een blessure nog niet in actie.

PSV en Utrecht bereikten eerder al een akkoord over de transfer van Ramselaar. De speler doorliep daarna met succes de medische keuring. Hij heeft zich donderdag aangesloten bij de selectie van trainer Phillip Cocu.

Ramselaar speelde in de jeugd van VVZA en RODA '46 voor hij in 2010 werd opgenomen in de jeugdopleiding van FC Utrecht.