• Familie Prinsen

Achterveldse naar EK dressuur

ACHTERVELD Fleur Prinsen (15) uit Achterveld is geselecteerd voor het Europees Kampioenschap dressuur van 7 tot en met 12 augustus 2018 op het Bishop Burton College in Engeland. Fleur Prinsen is onderdeel van de Nederlandse equipe, bestaande uit vier ruiters en een reserve.

Onder leiding van bondscoach Monique Peutz (KNHS) vertegenwoordigen Evi van Rooij, Micky Schelstraete, Kiki Romney, Fleur Prinsen en reserve Thessa Gilbers de dressuurequipe Nederland. Met haar 10-jarige Duitse rijpony Next Black Magic (officiële naam: Next Totilas, roepnaam: Totti) reed Fleur meerdere internationale wedstrijden: Pompadour (FR.), Diepenbeek (B), Lamprechtshausen (AUS), Aachen (D), Le Mans (FR), Compiègne (FR.), CDI Roosendaal, CDI Exloo en CDI Zeeland) met succesvolle resultaten en een opname in het A-kader van Nederland. Ook in de drie observaties ten behoeve van het EK zette de combinatie sterke proeven neer, wat leidde tot een uitverkiezing voor het EK pony's.

Prinsen beschikte sinds 2016 reeds over de NOC*NSF-talentenstatus, welke haar heeft ondersteund bij het plannen van haar sport en school. Het Johannes Fontanus College in Barneveld heeft daar waar mogelijk bijgedragen om school, trainen en internationale wedstrijden te combineren, zodat Fleur ook studievoortgang naar HAVO-4 kon realiseren.

TROTS De Achterveldse is verheugd en trots: ,,Totti en ik hebben hard gewerkt om dit te bereiken, maar dat was zeker niet gelukt zonder de begeleiding die ik heb gehad in de afgelopen jaren. Ik ben daarom mijn (ook voormalige) trainers, waaronder Bep van de Weerd, Corina van de Bunt, Mark van de Donk, Coby en Marlies van Baalen en de bondscoaches Monique Peutz en Alex van Silfhout zeer dankbaar. Daarnaast was dit alles niet mogelijk geweest zonder de steun en onvermoeide inzet van mijn ouders."