• Foto Rinus van Denderen

Achterveld wint eerste topper

ACHTERVELD Achterveld doorstond de eerste serieuze test van dit seizoen glansrijk. Na de makkelijke overwinning van vorige week wachtte nu DVSA, een van de sterkere ploegen uit deze vierde klasse. In de eerste helft gaven beide ploegen elkaar geen duimbreed toe, daarna trok de thuisploeg aan het langste eind.
De openingstreffer was overigens wel een 'zondagsschot'. Na een afgeslagen corner kogelde Mike van Ruitenbeek in de 65ste minuut de bal van grote afstand in het doel. Tien minuten voor tijd gooide Jelle Neumann het duel definitief op slot.
,,Wat mij vandaag opviel was dat er best tactisch gespeeld werd, zeker voor vierde-klassebegrippen", aldus Ferry Marks. ,,Voor de neutrale supporter was het doordoor misschien niet hartverwarmend, ik vond het een prima wedstrijd."
Op de overwinning van Achterveld viel niets af te dingen. Het was de eerste wedstrijd in een serie van vier toppers op rij die Achterveld tegenover zich krijgt. Marks: ,,Volgens kenners wordt DVSA als titelkandidaat gerekend. Mooi dat we ze verslagen hebben."