• Erik van't Land

Achterveld verplettert Uchta

ACHTERVELD Achterveld had geen enkele moeite met het zwakke Uchta. De ploeg van Ferry Marks won met 13-0. Al na 24 seconden opende Bob van Ruitenbeek de score, daarna was het alleen nog maar wachten op meer treffers voor de Oranjehemden.

Dat de teller bleef steken op dertien treffers was mede de verdienste van de grensrechter van de bezoekers. Hij slaagde er tot twee maal toe in om een treffer van Sven van Rossum afgekeurd te krijgen. De goalgetter scoorde hierdoor 'slechts' vier keer. Zijn seizoenstotaal liep natuurlijk wel flink op, dat staat nu op 33 doelpunten.

Door de monsterscore bereikte Achterveld overigens wel een mijlpaal. De 12-0, gemaakt door Joery Boutens, was de honderste treffer van dit seizoen. ,,Voetbal draait om plezier en veel doelpunten maken, dus dat doen we goed'', grijnsde Ferry Marks, die tevreden terugblikte. ,,Dit zijn wedstrijden waarin je niets te winnen hebt, maar in tegenstelling tot vorige week ging het vandaag best goed. Daar ben ik blij mee.''


Met nog vier duels te gaan wordt steeds duidelijker dat Achterveld absoluut tweede moet worden om de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse te bereiken. Dat heeft de ploeg overigens in eigen hand. Achterveld staat op dit moment zelf vierde, maar krijgt de nummers twee en drie van de ranglijst nog. Wint Achterveld alle resterende wedstrijden, dan is het zeker van de nacompetitie.

Doelpunten: Bob van Ruitenbeek 4, Sven van Rossum 4, Rudy Baalman 3, Joey van de Brink en Joery Boutens.