Achterveld-AS'80 halverwege gestaakt

ACHTERVELD Het duel tussen Achterveld en AS'80 heeft het eindsignaal niet eens gehaald. Bij een 0-2 tussenstand voor de Almeerders werd het duel gestaakt. ,,De aanleiding was een opstootje tussen beide ploegen. Het was geen ordinaire vechtpartij, maar er werd wel een en ander uitgedeeld. Daarom leek het mij verstandig om de wedstrijd te staken", stelt Michiel Boerrigter.

 

De aanvoerder stelt dat de aanleiding een overtreding van een speler van AS'80 was, waarop slachtoffer Frederik van Middelaar reageerde. ,,Het leverde een opstootje op, waarop spelers wat begonnen te duwen en te trekken, eigenlijk het bekende kemphanengedrag." De gemoederen liepen echter op, waarbij volgens Boerrigter de trainer van AS'80 het veld betrad. ,,Ik heb het zelf niet gezien, maar naar het schijnt heeft die man ook een klap uitgedeeld."

 

Uiteindelijk werd het incident afgedaan met twee gele kaarten: Achtervelder Dennis Kok en een speler van AS'80 gingen op de bon. ,,In de pauze heb ik aan de scheidsrechter aangegeven dat het mij verstandiger leek om de wedstrijd te staken. Ik had niet het idee dat het een leuke tweede helft zou worden", vervolgt Boerrigter. De scheidsrechter kwam na ruggespraak met de KNVB-rapporteur tot dezelfde conclusie.

 

Op dat moment was de stand al 0-2 voor AS'80. ,,We speelden zelf gewoon slecht. Daar valt geen speld tussen te krijgen." Halverwege de eerste helft leidde dat tot de 0-1, een foute terugspeelbal leidde vijf minuten voor de pauze tot de tweede tegentreffer. Wat in elk geval rest is een nader onderzoek van de KNVB. ,,Dat moeten we maar afwachten. Het had in elk geval allemaal weinig met voetbal te maken."