Welke raamdecoratie heeft jouw voorkeur?

24-09-2019, 14:52 |Van onze partner

Je denkt eraan om je inrichting om te gooien. Je bekijkt alle details van je woning en je gaat na of alle woonaccessoires die je nu hebt, nog wel zo functioneel zijn. Een van de zaken waar je aandacht zeker naar zal uitgaan is hoe je woonruimte het beste gebruik kan maken van invallend zonlicht. Misschien heb je wel klassieke vitrages en gordijnen hangen. Je brengt de voor- en nadelen in kaart en overweegt om nieuwe raamdecoratie aan te schaffen. Dan is het verstandig om per soort raamdecoratie een goed beeld van de eigenschappen te krijgen, zodat de kans op een verkeerde keuze minimaal is.
 

De eigenschappen van plissé gordijnen
Plissé gordijnen kunnen je woning veel charme geven. Op het eerste gezicht lijken ze op rolgordijnen, maar de stof zit bij plissé gordijnen niet op een rol, maar wordt opgevouwen. Als je kiest voor plissé rolgordijnen die je aan de bovenkant van het kozijn vastmaakt, trek je de stof eenvoudig omlaag om zo een teveel aan zonlicht te weren. Dit systeem, dat Top down wordt genoemd, is niet de enige mogelijkheid. Als je juist het middenstuk van je raam wilt verduisteren, kun je ook kiezen voor een Top-down Bottom-up-systeem. De stof kun je bestellen in een transparante, een semi-transparante of een verduisterende versie.
 

De charme en de regelmogelijkheden van houten jaloezieën
Jaloezieën zijn zeer effectief als je je ruimtes optimaal wilt verduisteren. Daarnaast zijn ze bij uitstek geschikt om lichtinval zeer nauwkeurig te reguleren. Door de lamellen iets meer of iets minder te kantelen, leer je spelen met de lichtinval en breng je sfeer in je woning. Houten jaloezieën hebben een exclusieve uitstraling en de warme houttinten en mooie nerfstructuur geven je woning bijzonder veel charme. Bovendien zijn houten jaloezieën door hun kwaliteit een duurzame investering.
 

Verrassend functionele duo rolgordijnen
In tegenstelling tot standaard rolgordijnen bestaat de stof van duo rolgordijnen uit twee lagen. Omdat je deze lagen onafhankelijk van elkaar kunt bewegen, krijg je extra veel regelmogelijkheden. Elke baan stof bestaat namelijk uit transparante en niet-transparante delen. Door ze over elkaar heen te schuiven kun je kiezen tussen meer of minder verduistering en net zoals met houten jaloezieën speel je zeer nauwkeurig met lichtinval en lichtintensiteit. Er zijn duo rolgordijnen voor zowel standaard ramen als voor kantelramen.
 

Het belang van écht maatwerk
Zowel duo rolgordijnen, plissé gordijnen als houten jaloezieën zijn er in een groot aantal kleuren te bestellen. Hierdoor is de kans vrijwel uitgesloten dat je wat kleur betreft de verkeerde raamdecoratie kiest. Nu je in het kort een uitleg hebt gekregen over de eigenschappen van diverse soorten raamdecoratie, kun je veel beter je verwachtingspatroon matchen met de technische mogelijkheden van raamdecoratie. We willen nog één cruciaal aspect benoemen. Alleen met écht maatwerk heb je het voordeel van de eigenschappen van je raamdecoratie zoals uitstraling en lichtregulatie. Hierbij weet je zeker dat je profiteer van al deze eigenschappen die je verwacht van je raamdecoratie. Laat je inspireren en kijk eens voor de mooiste raamdecoratie op https://www.creon-raamdecoratie.nl.