Tips om je woning inbraakproof te maken

10-12-2019, 10:24 |Van onze partner

Het is ontzettend belangrijk om je veilig te voelen in je eigen huis. Daarom is het zo waardevol om je woning inbraakproof te maken. Dankzij deze handige tips geef je inbrekers geen kans om jouw huis binnen te komen.

Hang rolluiken voor je deuren en ramen
Je ramen zijn meestal het kwetsbaarste gedeelte van je woning. Het is voor inbrekers niet moeilijk om een ruitje in te tikken. Je voorkomt dit door duurdere, maar ook goedkope rolluiken op te hangen. Deze stevige luiken blokkeren de toegang tot je deuren en ramen, zodat inbrekers geen schijn van kans hebben. Het is wel belangrijk om de luiken in goede conditie te houden. Laat je rolluiken dus herstellen zodra je een defect opmerkt. Zo voorkom je dat inbrekers deze zwakke plek vinden en benutten.

Installeer timers voor je verlichting
Een donker huis is een onbewoond huis, dat weten inbrekers maar al te goed. Daarom is het aan te raden om altijd een lamp aan te houden, ook wanneer je op vakantie bent of een avondje uitgaat. Vind je het zonde om 24 uur per dag een lamp te laten branden? Installeer dan timers die je lampen vanzelf aan laten springen. Zo lijkt het alsof er altijd iemand thuis is en houd je inbrekers op afstand.

Investeer in goede sloten
Wanneer inbrekers je huis willen binnendringen, zullen ze eerst kijken of ze via de voordeur naar binnen kunnen komen. Met een simpele flippertruc lukt het ze om de meeste sloten open te breken. Daarom is het zo belangrijk om in speciale sloten te investeren die inbraakproof zijn. Wil je zeker weten dat je veilige sloten aanschaft? Let dan op het keurmerk. Sloten met een SKG*** keurmerk zijn goedgekeurd door de politie en dus de beste keuze.

Koop een beveiligingssysteem
Lukt het inbrekers ondanks al deze maatregelen om toch binnen te komen? Dan jaag je ze meteen weg wanneer jij een alarmsysteem hebt. Deze systemen functioneren op verschillende manieren. Zo is het mogelijk om een alarmtoon te laten klinken zodra een indringer je huis binnenkomt. Het systeem stuurt meestal ook een signaal naar je telefoon, zodat jij meteen op de hoogte bent. Wil je de zekerheid hebben dat er altijd een professionele bewaker meekijkt? Koppel je beveiligingssysteem dan aan een alarmcentrale. Zij schakelen de politie in wanneer dat nodig is.