Krijg nu subsidie voor het isoleren van jouw woning in Leusden

10-09-2019, 08:26 |Van onze partner

De subsidieregeling voor het isoleren van een huis is terug van weggeweest. Vanaf 2 september 2019 kun je namelijk weer subsidie aanvragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Let overigens wel op want op 31 december 2020 is deze regeling helaas alweer afgelopen. De SEEH, zoals de subsidieregeling ook wel wordt genoemd, geldt door heel Nederland, dus ook in Leusden.

Voorwaarden
Zoals elke regeling heeft ook de Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis bepaalde haken en ogen waaraan je moet voldoen om subsidie aan te kunnen vragen. Onderdeel van de subsidie isolatie voorwaarden is dat de woning jouw eigendom moet zijn. Bovendien moet het jouw hoofdverblijf zijn of worden na de werkzaamheden. Daarnaast moeten de maatregelen uitgevoerd zijn na 15 augustus 2019, anders kun je helaas geen gebruik maken van de regeling. Een andere voorwaarde is dat er minimaal twee energiebesparende isolatiemaatregelen zijn uitgevoerd aan de woning. Deze werkzaamheden moeten zijn uitgevoerd door bouwbedrijven die ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel. Je mag ze dus niet zelf uitvoeren. 
 

De verschillende soorten van isolatie
Je kunt overigens extra isolatie subsidie Leusden krijgen als je aanvullende energiebesparende maatregelen laat uitvoeren. Dit betekent dat je andere isolatiemaatregelen doet dan alleen maar dak-, gevel-, spouwmuur-, vloerisolatie en het aanbrengen van hoogrendementsglas. Deze soorten vallen namelijk onder de standaard energiebesparende maatregelen. Aanvullende maatregelen waarvoor je extra subsidie krijgt kunnen isolerende deuren en/of kozijnen zijn. Deze vormen van isolatie zijn minder bekend en populair dan de eerder genoemde maatregelen. De drie populairste soorten van isolatie zijn natuurlijk dak-, spouwmuur- en vloerisolatie. Al deze vormen zullen ervoor zorgen dat er minder warmte ontsnapt uit jouw woning, dit is dan ook het doel van isolatie.  Met name het dak is bij isolatie uiterst belangrijk, aangezien de warmte stijgt en dus kan ontsnappen via het dak als dit niet goed is geïsoleerd. Het isoleren van een dak zal je dan ook veel geld besparen. Bij dakisolatie wordt vaak gebruikt van vier materialen, te weten hardschuimplaten, glaswol, steenwol en aluminium noppenfolie. Deze materialen hebben stuk voor stuk voor- en nadelen, waardoor er eigenlijk geen is die het beste is. Ook bij spouwmuurisolatie kun je veel geld besparen. Hierbij wordt isolatiemateriaal gestopt tussen de binnen- en buitenmuur, deze kleine ruimte is de spouw. Bij spouwmuren wordt vaak de volgende isolatiematerialen gebruikt, isolatiekorrels, purschuim, glaswol en steenwol. Bij vloerisolatie heb je veel meer isolatiematerialen die je kunt aanbrengen onder of boven de vloer, zoals polyurethaan, glaswol, isolatiematrassen, et cetera.