Groentezaad bestellen voor uw voorjaarsoogst

03-02-2020, 09:07 |Van onze partner

De laatste jaren neemt de populariteit van de moestuin enorm toe. Dat is niet voor niets. Het kweken van uw eigen groente heeft veel voordelen. Groenten die u in eigen tuin kweekt, zijn veel smaakvoller dan die uit de supermarkt. Ook zijn ze gezond omdat ze niet bespoten zijn met pesticiden. Natuurlijk is het bijhouden van een moestuin ook een leuke hobby die u heerlijk in de buitenlucht uitvoert. Bent u in het bezit van een kas om uw eigen groente en kruiden te verbouwen? In het eerste kwartaal van het jaar kunt u alvast beginnen met het planten van diverse soorten. Bij Allezadenkopen.nl kiest u uit een groot assortiment het gewenste kruiden-groente kweken en groentezaad waarmee u in het voorjaar geniet van een vroege oogst.

Uit eigen tuin
ls u ouder wordt, is het verbouwen van groenten en kruiden een goed idee. Het is een prettige bezigheid in uw vrije tijd. Het geeft veel voldoening om de planten te zien groeien en uiteindelijk te genieten van de oogst uit eigen tuin. Bovendien geeft het zaai- en spitwerk dat erbij komt kijken de nodige lichaamsbeweging. Wie in het bezit is van een kas, kan in de wintermaanden al een start maken met het zaaien van diverse groentesoorten. In januari is het mogelijk om onder glas groenten zoals radijs, rode kool en bloemkool te zaaien. Zo begint u het nieuwe jaar gezond met het kweken van eigen groenten. Als u in de lente eigen geteelde spinazie en tuinbonen wilt eten, kunt u deze nu ook zaaien. Voor een optimale start van het seizoen plant u ook in februari diverse zaden. Er zijn in die maand legio mogelijkheden waaronder: andijvie, broccoli, tomaat en zaaiui. Wilt u in maart aan de slag in uw kas? Het is dan de periode bij uitstek voor bijvoorbeeld artisjokken, koolrabi en uiteenlopende kool- en slasoorten.

Kruidenzaad planten
Kruiden zijn niet alleen gezond maar ze geven gerechten ook extra smaak. De eerste maanden van het jaar zijn tevens een uitstekend moment om verschillende kruidensoorten onder glas te zaaien. Deze nemen niet veel ruimte in beslag en u kunt het kruidenzaad zowel in de grond als in potten stoppen. Basilicum, knoflook en peterselie zijn echte smaakmakers die in geen enkele keuken mogen ontbreken. Deze natuurlijke kruiden versterken het immuunsysteem en hebben een gunstig effect op de vertering. Omdat de kruiden zo puur zijn, vormen ze geen negatieve belasting voor het lichaam. Met het juiste kruidenzaad kunt u deze én andere soorten eenvoudig zelf kweken. Want kruiden vragen zeer weinig onderhoud en kunnen eigenlijk overal wel gezaaid worden.

Ruime keuze
Hebt u de smaak te pakken en heeft u de kas in uw tuin geprepareerd? Dan is het nu een kwestie van kruidenzaad en groentezaad bestellen. Bij Allezadenkopen.nl hebt u de keuze uit meer dan tweehonderd soorten. Ook voor biologische zaden bent u er aan het juiste adres. Bestelt u voor meer dan twintig euro dan betaalt u geen verzendkosten. En plaatst u de bestelling vóór 12.00 uur, dan kunt u de volgende werkdag al aan de slag.