Fancy en modieuze handtassen shoppen in Leusden

Hoe draag je nou een modieuze handtas?

20-08-2019, 14:24 |Van onze partner

We vallen maar direct met de deur in huis met het antwoord op deze vraag: daar zijn de meningen over verdeeld. De een zweert erbij dat je de tas traditioneel over de onderarm moet dragen. Dan is er pas sprake van een echte handtas. De ander vindt dat grote onzin. 

Maar eerlijk is eerlijk, de meeste handtassen hebben langere hengsels ofwel handvatten waarmee de tas in een andere variant gedragen kan worden, namelijk over de schouder. En daarmee verwordt de handtas direct tot een schoudertas.  Is dat erg? Ja en nee. Een handtas is nu eenmaal, precies… een tas voor in de handen. Dus over die onderarm dragen, is ook niet helemaal zoals het hoort. Je draagt deze constant in de handen, aan vaak wat kortere handvaten. Dat staat heel stijlvol en chique. 

 

Je wilt je handen vrij hebben

Toch valt dat niet altijd mee als je weet dat we veelal ook die smartphone vast willen houden of in ieder geval regelmatig pakken. Dan wil je je handen vrij hebben. Zou dat de reden zijn dat de schoudertassen dames in zwang kwamen? Die zijn zo handig omdat je, terwijl de tas nog om je schouder hangt, er iets uit kunt pakken. Vaak zijn ze ruim van snit en van leer bijvoorbeeld. In de loop der jaren wordt dat leer, door het veelvuldige gebruik, alleen maar meer soepel en vooral mooier. Een deukje of krasje hier en daar is niet erg. Gebruikssporen maken zo’n tas tot een persoonlijk item. En dat willen we tegenwoordig. 

 

Hoe persoonlijker hoe beter

 

Hoe persoonlijker die tas, hoe beter dus. Daarom kies je voor een eigen model, naar eigen smaak. En daarom zijn er natuurlijk ook zo veel op de markt. In leer, canvas, suède. Ga er maar aan staan om de juiste te kiezen. Kijk eerst eens naar het formaat en hoe je de tas wilt dragen. Wees kritisch en kies voor een kwaliteits tas, die gaat immers jaren mee. Wat wil je er in meenemen, moet er bijvoorbeeld ook een laptop in? Waar ga je deze voor gebruiken? En wat is jouw favoriete kleur, want zelfs in leer heb je vele kleurvarianten. 

 

Met je handtas lekker winkelen in Hamershof

Kortom; een handtas of schoudertas is niet zomaar gekozen. Online is het heerlijk shoppen. Geen haast, geen verkoopster die je achterna wandelt. Neem je tijd. Ga je winkelen, in Hamershof bijvoorbeeld, dan heb je die handtas natuurlijk allang gescoord en voel je het gebruikersgemak. Alles past erin en je tas kun je helemaal afstemmen op jouw outfit en stijl.  Dus nog even de criteria op een rij voor als je de stap zet een modieuze handtas in de wacht te slepen: kijk goed naar wat je wilt als het gaat om het formaat, het model, het materiaal en het gebruik.