De tofste Toms schoenen, welke zijn dat eigenlijk?

08-01-2020, 12:42 |Van onze partner

Je bent ze vast al eens tegengekomen, de schoenen van Toms! Dat is niet zo gek, want deze stappers zijn ontzettend populair geworden in het afgelopen jaar. Dat komt misschien vooral door het feit dat het merk ontzettend veel verschillende soorten schoenen maakt en verkoopt. Van sneakers tot boots en van sandalen tot sleehakken, er zit voor iedereen wel iets tussen. Hoewel er dus allerlei verschillende typen silhouetten in de collectie te vinden zijn is het toch vaak duidelijk dat de schoenen van Toms zijn. Een mooi merk dus! Maar welke schoenen zijn het mooist? Dat lees je hieronder!

Sandalen
De sandalen zijn misschien wel onze favoriete Toms schoenen, ondanks het feit dat sandalen natuurlijk niet echt schoenen zijn. Dat komt omdat de sandalen van het merk een stuk steviger zijn dan hun, vaak goedkopere, concurrenten. Hierdoor kun je er gemakkelijk wat langer op rondlopen zonder dat je voeten pijn gaan doen. Bovendien zijn je voeten met wat stevigere sandalen meteen al beter beschermd, maar blijven je voeten in de zomer wel lekker koel.

Espadrilles
Van origine zijn espadrilles een type schoen afkomstig uit de Spaanse Pyreneeën. Hier werden ze gedragen door boeren. Ze zijn te herkennen aan een bovenkant van dun stof zoals katoen of jute, met een zooltje van geweven touw. Dat touw is het belangrijkste herkenningspunt van espadrilles. Vaak wordt voor deze geweven zool esparto, hennep of jute gebruikt, maar tegenwoordig is rubber ook een gangbaar materiaal. Toms maakt deze fantastische zomerschoenen zowel met veters als in een instapversie, waardoor er voor iedereen wel een geschikte espadrille in de collectie zit.

Laarzen
Naast allerlei schoenen die geschikt zijn voor de zomer heeft Toms ook meer dan genoeg exemplaren voor de koudere maanden. De laarzen zijn daarbij erg populair. Deze voelen aan als een soort sneaker, waardoor ze erg comfortabel lopen, maar hebben daarbij vaak een zacht bontje aan de binnenkant waardoor je voeten heerlijk warm blijven. De perfecte schoenen voor de winter dus!

Kies schoenen die bij je passen
Er zitten zoveel leuke schoenen voor dames in het assortiment van Toms dat het vooral belangrijk is dat je een paartje kiest dat goed bij je past! Jij bent uiteindelijk degene die de schoenen gaat dragen, waardoor je er vooral zelf tevreden mee moet zijn. Bekijk dus op je gemak eens de collectie, pas een paar aan de voet en kies op basis van je eigen voorkeur.