De ronde eettafel

Een sfeervol middelpunt

06-02-2020, 14:40 |Van onze partner

De ronde eettafel, de eetkamer trend van 2020. Het is niet meer weg te denken in het interieur. En dat is niet voor niks, een ronde tafel heeft genoeg voordelen. Het meubelstuk maakt het leven in huis nog net een stukje gezelliger. Je hebt geen hoeken aan je tafel waar je niks mee kunt. De ronde eettafel is erg praktisch en gemakkelijk te stijlen in elk interieur door de neutrale kleuren. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, van robuust tot landelijk en van strak tot modern. Een blikvanger in jouw interieur! Kies jij voor een ronde tafel om de kamer dat extra tintje gezelligheid te geven?

Nog meer gezelligheid
Een ronde tafel is stukken gezelliger dan een rechthoekige tafel. Wanneer je vrienden of familie vaker over de vloer komen, is een ronde tafel een must. Zo zit je gezellig met elkaar en heb je contact met iedereen. Ideaal wanneer vrienden of familie langskomen voor een borreltje of een spelletjesavond. De avond wordt nog gezelliger met een ronde tafel. De ronde tafel schittert in jouw eetkamer en maakt de kamer compleet.

Voordelen van een ronde eettafel
Er zijn een aantal voordelen bij een ronde tafel ten opzichte van een rechthoekige tafel. Allereerst neemt een ronde eettafel minder ruimte in beslag. De ruimte lijkt stukken groter. Je kunt gemakkelijk stoelen bijschuiven. Zo creëer je meer zitplekken op een kleiner oppervlakte. Bovendien heeft de tafel geen hoeken, ideaal wanneer je kinderen over de vloer hebt lopen. Ze kunnen zich niet hard stoten aan de houten hoeken. Tijdens de feestdagen is een ronde tafel ook handig. Bij het gourmetten en spelletjes spelen kan iedereen bij het midden van de tafel. Zo hoef je niet meer over iemand anders bord te hangen om je spullen te bereiken.

Past in elk interieur
Je kunt eindeloos combineren met een ronde tafel. In een huis komen als meeste rechthoekige vormen voor. Een ronde tafel breekt deze ruimte, dit geeft een verrassend effect en maakt je kamer toegankelijker. De ronde eettafels zijn gemaakt van hout. Houten meubels zijn tijdloos, waar je dus niet zelf uitgekeken op raakt. Met organische materialen voelen we ons het meest thuis, het brengt sfeer in het huis. Ook is een houten tafel van elke kant te bewonderen omdat de tafel vanaf elke hoek er anders uit ziet. De poten van de tafel zijn gemaakt van hout of ijzer. Dit zijn beide sterke materialen en kunnen wel tegen een stootje. Stevigheid is verzekerd met een ronde tafel! Een ronde tafel past perfect in een industriële- of Scandinavische woonstijl door de organische materialen. Je kunt spelen met verschillende stoelen en kleuren. Zet de tafel bij een paar velvet stoelen en steek je kamer in een modern jasje.