De ideale toevoeging voor in uw tuin: een houten schuur

24-12-2019, 10:46 |Van onze partner

Een houten schuur is een praktische en stijlvolle toevoeging in iedere grote tuin. Een schuur van hout is de perfecte plaats om uw tuinmeubelen, fietsen en gereedschap op te bergen. Ook is het een ideaal onderkomen om in te klussen, te hobbyen of zelfs te werken. Een romantisch tuinhuis van hout of een blokhut met een overkapping biedt een heerlijke plek om te ontspannen. Wanneer u voldoende plek heeft in de tuin is het dus een goed idee om een houten schuur te bouwen. Als u dat zelf doet, kunt u deze bovendien aan al uw wensen laten voldoen. Bij Houthandelonline vindt u in een breed assortiment voordelige materialen van goede kwaliteit die door heel Nederland worden bezorgd.

Hier moet u op letten bij het bouwen van een schuur
Voordat u begint met het bouwen van uw nieuwe houten schuur is het handig om een aantal zaken op een rijtje te zetten. Bekijk eerst of uw tuin groot genoeg is voor de schuur die u wilt bouwen. Vervolgens is het aan te raden om te onderzoeken of u een vergunning nodig heeft. Als u een schuur in de achtertuin wilt, heeft u er meestal geen vergunning nodig. Maar aan de voor- of zijkant van uw huis vaak wel. Ga dus de regels na van uw gemeente en vraag zo nodig een vergunning aan. Ook is het verstandig om van tevoren te bedenken wat u met uw schuur gaat doen, wat voor spullen u erin wilt opslaan. Wilt u bijvoorbeeld tuinmeubels of gereedschap in uw schuur zetten? Dan heeft u al snel een ruimte van 3x2 meter nodig. Tevens is het handig om te bedenken welke vorm de schuur moet krijgen. Wilt u een vierkante of een rechthoekige? Als laatste moet u ook de keuze maken voor de dikte van de wanden en voor het soort dak. U kunt een houten schuur bouwen met een puntdak, een schuin dak of een plat dak.

Over het juiste hout
Om een goede schuur te bouwen, wilt u natuurlijk goede materialen gebruiken. Voor een houten schuur heeft u de keuze uit hardhout en meerdere soorten geïmpregneerd tuinhout. Het grote voordeel van hardhout zoals Douglas, is dat het veel langer meegaat. Dit komt onder andere omdat het hout in de eerste 5 jaar niet gaat rotten zelfs niet als het in contact komt met vochtige grond. Iets anders om aan te denken is dat hout na verloop van tijd vergrijst. Het krijgt een grijzige gloed en niet iedereen vindt dit mooi. U kan dit tegengaan door het hout te schilderen. Welke houtsoort u moet gebruiken hangt af van het gebruiksdoel van de schuur, het ontwerp en de constructie.

Welk hout is geschikt om een schuur van te bouwen?
Bent u van plan om een houten schuur te bouwen en zo uw tuin te verrijken? Dat is niet alleen leuk om te doen maar ook stukken voordeliger. Bij Houthandelonline vind u alle soorten doe-het-zelf hout om zelf een mooie houten schuur te bouwen. Dat variëert van tuinplanken die geïmpregneerd, geschaafd of gezaagd zijn tot palen, houten balken, red cedar of vurenhout. In de webshop vindt u ook alle andere benodigde producten zoals bevestigingsmaterialen, verf en olie. Die kunt u eenvoudig bestellen en veilig betalen. Als u meer wilt weten, beantwoordt het team van specialisten graag al uw vragen.