Bruisende vakanties vol van activiteit in Aquitaine-Gironde

13-02-2020, 11:16 |Van onze partner

Wilt u er in de zomervakantie op een sportieve manier op uit en zoekt u hiervoor de perfecte bestemming? De optelsom van zonnig weer, schilderachtige plaatsjes en prachtige landschappen, maakt Zuid-Frankrijk tot een populaire vakantiebestemming. Vanzelfsprekend zijn ook de rivieren, parelwitte stranden en kristalheldere meren het bezoeken waard. Bovendien herbergen deze trekpleisters tal van sportieve activiteiten voor het hele gezin. In de streek Aquitaine-Gironde gelegen aan de westkust van Frankrijk vindt u vakantiepark Résidence Château de Salles. Hier kunt u naar hartenlust fietsen, wandelen, golfen en zwemmen.

Zonovergoten landschap
Wilt u de omgeving van uw vakantiebestemming per fiets verkennen? Dan is het ook de moeite waard om af te reizen naar Aquitaine-Gironde. Ontdek met het hele gezin de schaduwrijke fietspaden in de bossen en vlak achter de kust of verken per mountainbike de meer uitdagende routes. Bent u een fanatieke golfer? De uiteenlopende golfbanen op prachtige plekken met indrukwekkend natuurschoon zijn geschikt voor diverse spelniveaus. De glooiende hellingen in het zonnige landschap vol kleurige planten maken uw golfpartijen tot een feest. De 18-holes golfbaan Golf d’Arcachon en de 27-holes baan Golf Blue Green Gujan in Gujan-Mestras staan garant voor veel spelplezier.

Waar eldorado
De regio Aquitaine-Gironde heeft veel te bieden. Het gebied strekt zich uit tot in Biarritz en Les Landes. Hier vindt u tientallen badplaatsen waarvan de stranden bewaakt zijn. Het is dus voor zowel volwassenen als voor kinderen veilig om een duik te nemen. Surfen aan deze kustlijn is ook spectaculair. De golven van de Atlantische Oceaan zijn vaak hoog en krachtig en een eldorado voor de geoefende windsurfer. Het is ook veilig windsurfen en zwemmen in de heldere meren gelegen achter de kustlijn en de duinen van Les Landes en Gironde. Vlakbij het Bassin d’Arcachon ligt de Dune du Pilat. Met een hoogte van maar liefst 110 meter is het Europa’s hoogste duin. De Dune du Pyla strekt zich over drie kilometer uit van noord naar zuid en over 500 meter van oost naar west. U hebt hier een erg mooi uitzicht over de dennenbossen en de oceaan.

Bruisende activiteiten
In het authentieke dorpje Salles ligt het prachtige vakantiepark Résidence Château de Salles. Dit park biedt een schitterende uitvalsbasis voor sportieve vakantiegangers. Het is gelegen op een steenworp afstand van de rivier de L’Eyre nabij de badplaats Arcachon en de bekende stad Bordeaux. Ook het vakantiepark zelf bruist van de mogelijkheden. Vanuit uw eigen villa wandelt u binnen no-time naar de squash- en tennisbanen, het zwembad met kinderbad, de jeu-de-boules-baan en de fitness.