10 x handige rugzakken voor het het hele gezin

Over de scholier en de hamburger-university

16-08-2019, 09:44 |Van onze partner

McDonald’s heeft een nieuw hoofdkantoor. Is dat belangrijk? Welnee. Het lijkt alleen niet helemaal in de pas te lopen met de uitstraling van de Hamburgergigant. Of het moet de kleur van de banken zijn.  

 

Het is mogelijk de gruwel van iedere ouder, en het genot van de scholier. Tenminste, als de school in de buurt van een McDonald’s filiaal staat. Iedereen begrijpt dat de scholier nauwelijks de verleiding kan weerstaan. 

 

Het restaurant met de gouden bogen, worden de McDonald’s locaties van deze fastfood gigant ook wel genoemd. Want een gigant is het. Onlangs toonde design milk, een site over onder andere architectuur, kunst, interieur en styling het nieuwe hoofdkantoor van McDonald’s in het hart van Chicago. 

 

Fitnessruimte in het hoofdkantoor van McDonald’s 

 

In achttien maanden werd dit hoofdkantoor door een aantal gerenommeerde architecten gecreëerd. Een creatie met een frisse blik op de toekomst. Het enorme kantoor is voorzien van alle mogelijke gemakken voor de werknemers. Denk aan een fitnesscentrum, terrassen, café’s, trainingsfaciliteiten, fiets ruimtes, conferentiecentrum. In geen velden of wegen zijn in of in de buurt van dat gebouw scholieren te bekennen. Nergens een klassiek beeld van de scholier met een rugzak, die op vrijdagmiddag toch de week even lekker wil afsluiten met een big mac. Sterker nog, het gebouw ademt ruimte. Licht, lucht en helderheid. En daarmee een ‘healthy’ uitstraling.

 

‘Goudgele McDonald’s style’ is gebleven

 

De tijd van de ‘gouden bogen’ voorbij? Welnee. In het interieur is het goud op allerlei plaatsen terug te vinden. Veelal in een goudgele tint, zoals de achterwand in het café, de stoelen aan de bar en de leuning van een enorm lange bank. En in de ‘quiet room’ de mogelijkheid om afgezonderd plaats te nemen in een soort coupés, twee banken tegenover elkaar met zulke hoge rugleuningen dat je van je collega’s niets hoort of ziet. Kun je je volledig op je werk concentreren. En inderdaad, die banken zijn knalgeel. Dus toch. Het ziet er ruimtelijk, fris en fruitig en vooral gezond uit. Je zou het in eerste instantie totaal niet associëren met de Hamburger University. Dat laatste is geen grap. Het gaat in grote letters boven een van de ingangen van het gebouw. 

De hamburger een universitair product?

Willen we dit wel weten? Willen we weten dat hoofdkantoor-medewerkers van McDonald’s op een locatie vertoeven waar er architectonisch alles aan gedaan is om een zo gezond mogelijk klimaat te creëren? En dat de hamburger tot universitair product is verheven? 

Het bedrijf zelf zal er niet mee zitten. Het nieuwe schooljaar lonkt en het wordt weer booming business voor de hamburgerketen. De restaurants gaan weer gouden tijden tegemoet. Schrale troost voor de ouders van de scholieren, zowel de jongens als de rugzakken dames, die regelmatig de gouden bogen niet kunnen weerstaan. Want zo gezond lijkt dat niet. Maar het blijft goud wat er blinkt. Op universitair niveau.