• Lex van Lieshout

Zorgfestival in Koningshof Leusden

LEUSDEN In de Koningshof in Leusden vindt op dinsdag 13 maart het Zorgfestival plaats. De dag is bedoeld om met name ouderen die langer zelfstandig thuis wonen en mensen met een beperking in de regio Leusden en Woudenberg een onvergetelijke dag aan te bieden.

Er zijn diverse korte presentaties over nieuwe ontwikkelingen in hulpmiddelen, de Huiskamer van Leusden en gemeentelijke vergoedingen in mantelzorg. Ook is er een hulpmiddelenbeurs, waarbij bezoekers bij ongeveer twintig kramen kennis kunnen maken met voorzieningen op verschillende gebieden. Er wordt een training valpreventie gegeven en bezoekers kunnen gratis meedoen aan diverse bewegingsactiviteiten en creatieve workshops. Ook zijn er verschillende live optredens, onder andere de Muzidima's brengen een deel van hun repertoire ter gehore.

STUDENTEN Na het plenaire deel wordt een groot aantal activiteiten georganiseerd door studenten van ROC Midden Nederland. Er worden creatieve workshops gehouden door studenten van het Welzijn College en studenten van het Sport College organiseren bewegingsactiviteiten. Er zijn studenten van ROC-it (het leerwerkbedrijf van het Media, ICT en Design College) aanwezig om vragen te beantwoorden over telefoon of tablet. Studenten van het Beauty College leggen bezoekers in de watten en alle live optredens worden verzorgd door muzikale talenten van het Creative College.

Het Zorgfestival wordt georganiseerd door de SOL (samenwerkende Ouderenorganisaties Leusden, in samenwerking met ROC Midden Nederland, de DUWgroep en Stichting Welzijn Ouderen Woudenberg. Maar ook mantelzorgers en andere geïnteresseerden zijn welkom. Het Zorgfestival is gratis toegankelijk.