• Apotheek de Hamershof

Primeur in Leusden: medicijnen uit de muur

LEUSDEN Apotheek de Hamershof in winkelcentrum de Hamershof heeft onlangs een Geneesmiddel uitgifte Automaat in de gevel geplaatst. ,,Een primeur in de gemeente Leusden", aldus de apothekers Jolande Koller en Frank Rieter.

,,Hiermee kunnen we eindelijk invulling geven aan een lang gekoesterde wens: tijdens, maar juist ook buiten de openingstijden van de apotheek is er nu de gelegenheid om chronische medicatie (= medicatie die reeds langere tijd in gebruik is) af te halen. Dus echt een 24/7 service voor de cliënt."

Het afhalen van de medicijnen gebeurt met een code, leggen de apothekers uit. ,,Na inschrijving voor deze service ontvangt de cliënt (indien sprake is van een recept) digitaal een 8-cijferige afhaalcode, waarmee hij toegang heeft tot de medicatie wanneer het hem uitkomt." En het heeft nog een voordeel: ,,Hierdoor krijgen we de mogelijkheid om in de apotheek (aan de balie of in de spreekkamer) meer aandacht te geven aan de Farmaceutische Patiënten Zorg: begeleiding en advies omtrent het geneesmiddelgebruik."

,,Je kunt het zien als een verjaardagscadeau aan onze klanten", vervolgen Koller en Rieter. ,,Op 1 oktober bestaat apotheek de Hamershof 40 jaar!"