• Elk jaar rond de kerst schrijven Mariska en haar oma kaartjes voor willekeurige senioren in Amersfoort en Leusden.

    Mariska Boer
  • 'Inmiddels heb ik binnen drie dagen al van dertig wildvreemden reacties gekregen dat ze willen helpen met het schrijven of doneren van kaartjes.'

    Mariska Boer
  • 'De teller van geschreven kaarten staat inmiddels al boven de vijfhonderd.'

    Mariska Boer

Kaartenactie Leusdense ouderen levert hartverwarmend veel respons op

LEUSDEN Mariska Boer startte samen met haar oma een grootschalige kaartenactie voor de ouderen in verzorgingstehuizen in Amersfoort en Leusden. ,,Inmiddels heb ik binnen drie dagen al van dertig wildvreemden reacties gekregen dat ze willen helpen met het schrijven of doneren van kaartjes. De teller van geschreven kaarten staat inmiddels al boven de vijfhonderd! En daar komen nog steeds kaarten bij."

Elk jaar rond de kerst schrijven Mariska en haar oma kaartjes voor willekeurige senioren in Amersfoort en Leusden. Afgelopen kerst schreven zij samen 130 kaarten. ,,De reacties hierop zijn elk jaar hartverwarmend." Zo is het idee ontstaan 'en dat heb ik nu extra groots aangepakt. Niet alleen wij tweeën, maar ook andere bewoners in Amersfoort en Leusden doen mee!"

Ze vroegen om nóg meer aandacht voor deze actie ,,omdat we echt zo veel mogelijk ouderen willen bereiken. Nu er ook geen bezoek meer mag komen vanwege de corona crisis, is het meer dan ooit nodig om deze mensen te laten weten dat er aan ze gedacht wordt. Tijdens het verspreiden houden we uiteraard rekening met alle veiligheidsmaatregelen."

Als mensen willen helpen met schrijven, mogen ze haar mailen: mariska.j.b@gmail.com.

Enkele reacties uit het verleden na een willekeurig kerstkaartje: ,,Dit is een heel zwaar jaar voor mij geweest. Uw kaart geeft mij weer hoop voor een mooi nieuw jaar." ,,Mijn man is net opgenomen in het verpleeghuis voor alzheimer. Dit is mijn eerste kerst alleen. Uw kaartje doet mij erg goed."

Label:

Coronavirus