• Minioren Sacha (links) en Roos aan de slag in het atelier van Mod'ani.

    Anita van der Vlist

Zelfgemaakte creaties bij de zomermodeshow

LEUSDEN De rode loper wordt zaterdagavond 17 juni om 19.00 uur bij Mod'ani in gebruik genomen door de cursisten van het textielatelier. Zij laten hun zelfgemaakte kledingstukken en accessoires van het afgelopen jaar zien tijdens de zomermodeshow onder begeleiding van hun favoriete muziek.

Mariska Stehouwer

Organisator Anita van der Vlist geeft aan dat haar atelier in juli en augustus een zomerstop heeft wat betreft de naailessen. Met de modeshow wordt het jaar gezellig afgesloten. ,,Er is hard gewerkt in de lessen. Naast gezelligheid met elkaar, zijn er ook hele mooie werkstukken ontworpen en gemaakt. Het is dan leuk om dat te mogen presenteren aan ouders, familie en andere belangstellenden." Inmiddels organiseert Van der Vlist voor de zevende keer haar modeshow, dit jaar voor de tweede keer aan de Olmenlaan. ,,We zetten buiten een partytent neer waar de bezoekers kunnen plaatsnemen. De cursisten lopen dan vanuit het atelier over de rode loper naar buiten toe voor hun modeshow." Alle groepen doen mee aan de modeshow en behalve kleding worden ook accessoires als kussens en tassen geshowd. Mensen van het Make & Mend atelier zijn uitgenodigd om aanwezig te zijn voor een ontmoeting.

MINIOREN Van der Vlist heeft cursussen in diverse leeftijdscategorieën. Volwassenen, jongeren, jeugd en sinds kort is daar de groep minioren, zeven- en achtjarigen, bij gekomen. ,,Bij deze groep is de concentratie en motoriek nog niet voldoende ontwikkeld, dus hebben we een speciaal programma gemaakt. De lessen zijn korter dan bij de andere groepen en er kunnen maximaal vier kinderen in een groep, met Petra Walen als extra begeleiding. Zo kunnen we ze goed begeleiden en is er voldoende toezicht. Elke week zie je dat het beter gaat en ze maken werkstukken als een kussenhoesje, tasje, knuffel en rokje. Drie van de vier meiden zijn nu al aan hun tweede cursus bezig en het lege plekje is al direct opgevuld door een jongen, helemaal leuk."

HULP VAN BUITENAF Voor de modeshow kan Van der Vlist rekenen op hulp van buitenaf; dochter Chris, inmiddels afgestudeerd Mediavormgeving/AVV heeft in het begin de foto's en filmpjes gemaakt en verzorgt nu de muziek. Een vriendin van Chris, Jantien, afgestudeerd aan de opleiding Leisure Management, verzorgt het draaiboek. ,,Verder vraag ik de jongeren die niet mee willen lopen, zodat ze toch bij de modeshow betrokken zijn. Dit jaar zijn er twee meiden uit de vriendengroep van Jantien en Chris die haren invlechten en make-up doen. Daarnaast is er iemand uit mijn eigen netwerk die mooi kan schminken en eye-designs kan maken."

CREATIEVE BROEDPLAATS Hapjes en drankjes worden verzorgd door Squisito en ZHAK. Jacqueline Hakkenberg is met haar leerwerkplaats afgelopen jaar neergestreken aan de Olmenlaan waar zij leren tassen en ZHAK, de leren buidel voor wijn- en sapzakken, maakt volgens eigen ontwerp en workshops geeft. Beide vrouwen zouden graag zien dat er meer creatieve ondernemers een plekje vinden aan de Olmenlaan 8. ,,Een creatieve broedplaats mist eigenlijk nog in Leusden. Zaterdag 2 september houden we een open dag. Wat zou het leuk zijn als meer creatievelingen hier zouden neerstrijken." Benieuwd wat er in de lessen mogelijk is, eens kennis maken of in het nieuwe seizoen starten? Ook dan ben je van harte welkom op 17 juni. Tickets voor toegang en twee consumpties kosten vier euro en zijn te bestellen via info@modani.nl of 06-23564544. Meer informatie over de zomermodeshow of Mod'ani is te vinden op www.modani.nl.