• Struijk, eigenaar van Discipline Sports in Amersfoort, bepaalde zelf het kader rondom zijn woonwensen.

    Prive
  • Struijk is helemaal blij na de verhuizing.

    Prive
  • In twee maanden tijd werd de klus geklaard.

    Prive

Het verhuisverhaal van Joost Struijk: 'Het is fijn wonen aan Landweg'

LEUSDEN Joost Struijk was al geruime tijd op zoek naar een ruime koopwoning voor zijn gezin. Na jarenlang te hebben gehuurd wilden ze de stap naar een koopwoning maken, maar dat is in Leusden zeker niet eenvoudig.

Arnoud J. Spaaij

Voor Joost was de keuze om alles te laten regelen rondom een eigen nieuw huis daarbij al snel gemaakt. Als ondernemer was hij al druk genoeg en kon hij niet altijd tijd vrijmaken. Wat is er dan fijner als iemand je met raad en daad kan bijstaan met zo'n belangrijke stap? ,,Succesmakelaars kon ons echt ontzorgen. Zij hebben als enige makelaar een eigen hypotheekafdeling en konden ons daarom snel en deskundig adviseren over alle consequenties die bij de aankoop en financiering om de hoek komen kijken."

Het verhuisverhaal van Joost StruijkJoost Struijk is eigenaar van Discipline Sports, dé personal training studio in Amersfoort. Sporten is voor de personal trainer zijn lust en zijn leven en hij is daarom graag bezig in zijn bedrijf. Bovendien zijn alle zaken rondom de aankoop en verbouwing van een huis gewoon dingen waar hij liever geen tijd aan besteedt. ,,Ja, ik ben liever bezig in m'n zaak en met sporttrainingen voor onze klanten. Als ik bezig moet zijn met onderhandelen bij een bank, dan kan ik in die tijd niet werken. Dus dat besteed ik graag uit. Succesmakelaars kende ik al en toen ik mijn wensen duidelijk maakte, bleek al snel dat ze echt alles voor me konden regelen."

WOONWENSEN Struijk bepaalde het kader rondom zijn woonwensen. Dicht bij het winkelcentrum, voor de kinderen een fijne tuin en uiteraard scholen in de buurt. ,,Toen we nog huurden, waren we ook al gewend dat alles dichtbij zat. Dat wilden we nu weer. Zelf hebben we ook gezocht naar een huis en meerdere bekeken. Vooral omdat Succesmakelaars ons goed adviseerde over de hypotheek en de mogelijkheid om eerst alles te verbouwen met een bouwhypotheek kwamen we uit op dit huis."

De keuze viel op een huis aan de Landweg in Groenhouten. ,,De wijk kende ik al, want ik woonde er met mijn ouders", legt Struijk zijn keus verder uit. ,,En op advies van de makelaar kozen we voor de plek." Het huis werd vervolgens helemaal naar wens verbouwd. ,,Dat was een bewuste keus", zegt Struijk, ,,een iets lagere hypotheek voor de aankoop en met een bouwhypotheek die terug komt in de waardevermeerdering door die verbouwing."

In het najaar van 2019 hakten ze de knoop door en Struijk deed voor een groot deel zelf het sloopwerk. ,,Verder weet ik er niets van hoor", zegt hij lachend, ,,Dus alles is door anderen gedaan. Gelukkig heb ik ook vrienden en kennissen die ons konden helpen. We hebben alles aangepakt behalve de kozijnen. Muren werden verzet, slaapkamers veranderd, de verwarmingsketel vervangen en de leidingen vernieuwd." De klus werd geklaard in slechts twee maanden tijd en voor de feestdagen kon het jonge gezin naar Groenhouten verhuizen.

MAANDLASTEN ,,Onze maandlasten zijn wel iets hoger ten opzichte van huren en met huren heb je geen gedoe met onderhoud", zegt Struijk over de financiële kant, ,,daar staat natuurlijk tegenover dat het nu naar ons toekomt." En na de verbouwing valt het onderhoud voorlopig ook nog wel mee. Struijk: ,,We willen nog isoleren. Ook daarin weten ze bij Succesmakelaars de weg. Naast de kosten die je er zelf aan hebt zijn er mogelijkheden voor subsidie en belastingvoordeel."

Struijk is helemaal blij na de verhuizing: ,,Wat Succes geregeld heeft, is meer dan waardevol voor ons. Natuurlijk betaal je voor het advies, maar alles is gewoon goed door ze geregeld. Er zijn weinig bedrijven die de klant zo voorop stellen. Het hele proces is voor ons boven verwachting afgehandeld."

Dit artikel wordt u aangeboden door: Succesmakelaars en financieel adviseurs.