• Bart-Jan van der Weide.

    privé

De Mof verfrist en vernieuwd

LEUSDEN Rondom de jaarwisseling was De Mof gesloten. Er werd flink verbouwd om het interieur te verfrissen en te moderniseren en tegelijkertijd de eigen warme en gezellige sfeer te behouden. Ook achter de coulissen is er vernieuwing.

Arnoud J Spaaij

Het was best even nadenken of en hoe het restaurant van De Mof verbouwd moest worden. Bart-Jan en Claudia van der Weide wisten maar al te goed dat de vertrouwde uitstraling van het restaurant door veel gasten bijzonder wordt gewaardeerd. Bart-Jan: ,,Toch moet je af en toe vernieuwen. Wij wilden het oubollige toch fris maken. Maar ook weten we dat ons publiek de authentieke huislijke sfeer niet wil missen. Dus hebben we passend in de bestaande sfeer het restaurant verbouwd. Andere meubels en een tikkeltje moderner, wat efficiënter ook. Een aantal typische dingen van het interieur van De Mof hebben we behouden."

We zijn de enige met zoveel veelzijdigheidInmiddels is het restaurant al weer een paar weken open en de eerste reacties zijn heel positief. Van der Weide vervolgt: "Onze vaste gasten zien naast de vernieuwing de vertrouwde dingen terug. De reacties zijn heel goed."

BRUILOFTEN De aanpak van het restaurant was nodig vindt Claudia: ,,De vorige verbouwing was toch al weer zo'n tien jaar geleden. We hebben wel andere dingen gedaan. In 2016 hebben we flink uitgebreid. En natuurlijk zijn we constant bezig om het onze gasten naar de zin te maken. We hebben best veel bruiloften. Daarvoor is er een trouwhof in de tuin en we hebben de exclusieve afspraken voor trouwerijen op landgoed De Boom en in Den Treek, exclusief in Leusden en omgeving."

De afgelopen maanden brachten ook vernieuwing in de keukenbrigade. Bart-Jan: ,,We vernieuwen onze kaart regelmatig. Ook rondom de verbouwing vonden we het een goed moment om de kaart weer aan te passen. Natuurlijk proberen we de wens van ons publiek daarin te verwerken. We werken met verse producten en willen graag dat het goed smaakt en er mooi uitziet. Ons relatief jonge team in de keuken is daarin belangrijk. We hebben gemerkt dat de vernieuwing heel positief is voor onze mensen."

MOOISTE VAK Jan en Claudia willen graag hun concept behouden. ,,We horen vaak mensen zeggen 'Bij De Mof kan je lekker eten en niet te duur' en dat willen we graag zo houden. Dat, ons team, continu veranderen en verbeteren is onze basis. Die is goed, daaromheen maken we het mooi en blijft de bestaande kwaliteit natuurlijk behouden. We bezorgen onze gasten graag wat ze willen. We hebben het mooiste vak dat er is", vinden beiden.

,,We hebben een klassiek restaurant. Daarmee zijn we tevens uniek in Leusden. Er is best wat horeca bijgekomen in de omgeving, maar we zijn de enige met zoveel veelzijdigheid. Met onze zalen, het restaurant, partyservice en het comfortabele terras bieden we heel veel en heel compleet. We zijn eigenlijk alles behalve een hotel."

Restaurant De Mof
Arnhemseweg 95
3832 GK Leusden
Tel. 033-2861403
info@demof.nl