• Humberto Tan

Winnaar 'The Voice' Dennis van Aarssen naar Leusden Jazz

LEUSDEN Dit jaar beleeft Leusden Jazz zijn achtste editie op 6, 7 en 8 september. In een nieuwe opzet worden zowel buiten in winkelcentrum De Hamershof, als binnen in Theater de Tuin en Activiteitencentrum De Korf concerten gegeven. Er is voor jong en oud wat te beleven tijdens dit muzikale weekend.

Zo biedt winkelcentrum De Hamershof in samenwerking met Leusden Jazz op vrijdagavond en zaterdag overdag een gratis buitenprogramma aan voor het winkelend publiek. Er lopen dan meerdere looporkesten door het winkelcentrum waaronder de Bas Toscani's Dixie Hearts. Op een podium voor het Huis van Leusden komen nationale jazznamen optreden.

Het binnenprogramma is gevarieerd deze drie dagen. Op vrijdagavond speelt in de Korfzaal van Activiteitencentrum De Korf Joke Bruijs met Música Extrema en Café du Monde. Een meespelend muziekprogramma waarin zij op haar eigen humoristische en eigenzinnige wijze trakteert op de pareltjes die het levenslied heeft voorgebracht. Speciaal voor dit programma heeft zij de handen ineen geslagen met het veelzijdige ensemble Música Extrema. Dit is een voorstelling met zitplaatsen en begint om 20.30 uur. De kaarten voor deze voorstelling kosten 15 euro.

VOICE OF HOLLAND Zaterdag speelt het festival zich af op drie binnenpodia in activiteitencentrum de Korf. Het programma start om 20.30 uur en om 21.00 uur treedt The Voice of Holland winnaar Dennis van Aarssen op. Deze jonge nieuwe jazz-zanger zal herkenbare en swingende nummers brengen van onder andere Frank Sinatra en Michael Bublé. Ook zijn er nog concerten van pianist Peter Beets met stertrompetist Ruud Breuls, de Leusdense saxofonist Alexander Beets, Jazz diva Deborah Carter, Ben van den Dungen en de formatie Venus Tunes die na het succes van vorig jaar dit keer als reprise in een XL versie gaan komen. Kaarten voor deze avond kosten 20 euro.

Zondag wordt het festival afgesloten met een Kids Jazz in Theater de Tuin met de voorstelling 'Een koffer vol muziek'. Deze familievoorstelling voor iedereen van vier jaar en ouder wordt gespeeld om 10.30 uur. Kaarten kunnen ook hiervoor vooraf online besteld worden voor het symbolische bedrag van 1 euro, zodat iedereen zeker weet dat er plaats is.

Kaarten kunnen besteld worden via www.leusdenjazz.nl of www.theaterdetuin.nl.

Het Leusden Jazz festival is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Fonds Samenlevingsinitiatieven, Sena Performers, winkeliersvereniging De Hamershof, gemeente Leusden en het lokale bedrijfsleven.