• Gemeente Leusden

Wethouder van Beurden overhandigt bouwspeelgoed gemaakt van oude milieupassen

LEUSDEN Wethouder Erik van Beurden overhandigde op woensdagochtend 14 februari in samenwerking met Jolanda Zeilmaker van De Groene Belevenis bouwspeelgoed aan enkele afvalvrije scholen van de gemeente Leusden. Dit speelgoed is gemaakt van oude milieupassen. Alle veertien scholen in Leusden hebben een pakket ontvangen.

Alle huishoudens in Leusden kregen afgelopen jaar een nieuwe milieupas, waardoor de oude pas overbodig werd. De oproep van de gemeente en De Groene Belevenis om deze in te leveren werd enthousiast ontvangen en leverde - onder andere dankzij de steun van de scholen - veel passen op. Hierdoor kon organisatie VerdraaidGoed, dat waardeloos geworden producten op een duurzame en sociale wijze een nieuw leven geeft, nieuw bouwspeelgoed vervaardigen.

Wethouder Erik van Beurden bracht het bouwspeelgoed naar de scholen samen met Jolanda Zeilmaker van De Groene Belevenis, die de scholen ondersteunt om afvalvrij te worden. ,,Niet alleen om zelf eens te zien hoe de scholen en leerlingen omgaan met het afval, maar ook om als bedankje dat alle scholen in Leusden afvalvrije scholen zijn geworden," aldus de wethouder. Sinds 2016 zijn de Leusdense basisscholen namelijk blijvend bezig om hun afval te verminderen. "En dat recycling en duurzaamheid geen saaie onderwerpen zijn, bewijzen de leerlingen wel. Zij laten zien dat zij heel bewust omgaan met afval scheiden en dat daardoor op de scholen nauwelijks nog restafval overblijft."

Het enthousiasme van de leerlingen wordt bevestigd door Isabel van het St. Jozef, die zelfs de intentieverklaring van de St. Jozefschool in Achterveld om afvalvrij te zijn mede ondertekende.