• Gemeente Leusden

Werkzaamheden Hessenweg maandag van start

LEUSDEN Wethouder Erik van Beurden en Erik Kijlstra van de firma Reimert Bouw en Infrastructuur hebben donderdag de aannemersovereenkomst voor werkzaamheden aan de Hessenweg, ter verbetering van de verkeersveiligheid. De firma Reimert legt onder meer een nieuw fietspad aan tussen de Barneveldse Beek en Achterveld.

De werkzaamheden starten 6 maart. Afspraken over de duur van het werk, de uitvoeringsmethodiek en de coördinatie met nutsbedrijven zijn vastgelegd in de overeenkomst.

De gemeente wil de verkeersveiligheid op de Hessenweg verbeteren door van de Hessenweg 60 kilometergebied te maken - met uitzondering van de kern van Stoutenburg - en het fietspad te verbreden. Brommers moeten dan voortaan op de rijbaan.

De werkzaamheden bestaan onder meer uit het vervangen van het asfalt op de rijbaan, het verwijderen van het oude fietspad en het aanleggen van een nieuw, fietspad, de aanleg van nieuwe verkeersdrempels, het vervangen van de hoofddrinkwaterleiding door Vitens, de aanleg van een persleiding voor het Waterschap en de aanleg van een glasvezelvoorziening.

Alle werkzaamheden worden in fases uitgevoerd, te beginnen op twee locaties tegelijkertijd: bij de Barneveldse Beek en ter hoogte van Hessenweg nummer 112. Naar verwachting eind 2017 worden de werkzaamheden afgerond. Het verkeer zal wel oponthoud ervaren door de tijdelijk ingestelde verkeerslichten op het traject.