• Facebook gemeente Leusden

Werkateliers over nieuw gebouw op plek gemeentehuis

LEUSDEN Op 4 en 17 november organiseert de gemeente twee werkateliers over het beeldkwaliteitsplan van een nieuw gebouw op de plek van het gemeentehuis. Naast de gemeentelijke diensten krijgen ook andere organisaties daarin een plek. De werkateliers worden van 20.00 - 22.00 uur in het gemeentehuis gehouden.

Op 24 september heeft de gemeenteraad besloten het gemeentehuis af te breken. Er komt op dezelfde plek een nieuw gebouw. De ambitie is om op de begane grond een plek te creëren waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en ook met hun vragen terecht kunnen op het gebied van wonen, zorg, welzijn, burgerzaken, vergunningen etc. Daarnaast komen er werkplekken (de backoffice) voor gemeentelijke diensten en andere organisaties, zoals Larikslaan2 en Stichting Voila. Op de verdiepingen komen appartementen. Een aantal daarvan zijn flexibel in te delen als wooneenheid of kantoor.

De komende weken wordt gewerkt aan het beeldkwaliteitsplan van het nieuwe gebouw. Wat moet er voor gebouw komen? Hoe moet het er uitzien? Hoe hoog mag en kan het worden? Arnold Meijer, stedenbouwkundige, gaat graag met inwoners en andere belangstellenden aan de slag in een tweetal werkateliers op 4 en 17 november van 20.00 - 22.00 uur.

Geïnteresseerden kunnen zich voor de werkateliers aanmelden via gemeentehuis@leusden.nl.