• Het Kamerkoor, dat momenteel 26 leden heeft, bestaat dit jaar 5 jaar.

    Veerle Honer

'We pakken ditmaal groter uit'

LEUSDEN Het Kamerkoor Camera Nova, dat dit jaar 5 jaar bestaat, geeft op zaterdag 6 april weer een concert. ,,Het is ditmaal een bijzonder concert, aangezien het ons eerste lustrumconcert is. We pakken daarom ook wat groter uit dan vorige keren en laten ons begeleiden door een orkest met elf (semi) professionele instrumentalisten en drie solisten", vertelt Liesbeth Stöfsel van het koor. Het concert wordt inmiddels flink gepromoot door middel van flyers en posters.

Het lustrumconcert staat voor het grootste deel in het teken van Vivaldi, maar ook Monteverdi en Händel komen aanbod. Van Vivaldi zal 'Dixit Dominus (RV595)' in zijn geheel worden uitgevoerd, een sprankelend stuk dat vreemd genoeg niet zo bekend is. Ook komen het vreugdevolle 'Lauda Jerusalem' RV 609) en het stemmige 'Mundi rector' uit Juditha Triumphans (RV644) aan bod. Van Monteverdi kunnen bezoekers genieten van 'Cantate Domino' en 'Ave Maris Stella'. Uit het Dixit Dominus van Händel zingen we het 'De torrente in via bibet'. Het Kamerkoor staat onder leiding van dirigent Hans Hofland.

De start van het concert, dat plaatsvindt in De koningshof aan de De Blekerij 33 in Leusden, is om 16.00 uur en het duurt ongeveer een uur. De deuren gaan om 15.30 uur open. Bezoekers krijgen een gratis drankje na afloop.

Kaarten kosten 12,50 euro en zijn in de voorverkoop te verkrijgen via de website of aan de deur voor aanvang van het concert. Kijk voor meer info over het koor en de kaartverkoop op www.cameranova.nl.