• Mariska Stehouwer

'Wat meer levendigheid op het Maximaplein'

LEUSDEN Voorzitster van het mamacafé en bewoonster van de Tabaksteeg Cocky van Keulen wilde graag wat meer levendigheid op het Maximaplein. Ze bedacht dat het leuk was om een rommelmarkt te organiseren.

Mariska Stehouwer

Het duo Paul en Daan van het café Antares wilden mee-organiseren en nu staat zondag 11 september inmiddels in de agenda van de andere ondernemers Dirk, Trekpleister, Snexs en Infinity flowers van het Maximaplein. Het plan is om het Maximaplein van 9.00 tot 15.00 uur gevuld te hebben met ongeveer 40 tot 45 kramen of grondplekken. De kinderen kunnen met een kleedje en hun kinderspulletjes gratis een plaatsje krijgen op het naastgelegen schoolplein, maar zij moeten zich wel van te voren aanmelden. Voor de organisatie is een subsidie gekregen van het fonds samenlevingsinitiatieven Leusden en gaat naar kosten zoals gemeentelijke vergunning, EHBO-post, cadeaubonnen voor vrijwilligers en een deel gaat naar de kraamhuur. De organisatoren hopen vooral dat er animo voor dit initiatief is.

Van Keulen: ,,Het zou leuk zijn als het plein goed bezet is met kramen en kinderkleedjes en dat bezoekers gezellig een drankje nemen of iets anders lekkers op het terras. We hopen dat op het plein zowel kinderen als volwassenen gezellig kletsend en onderhandelend bezig zijn met hun koopwaar en dat aanwezige bezoekers spulletjes voor zichzelf of cadeautjes voor een ander kunnen kopen met als gevolg dat verkopers tevreden naar huis gaan met minder spullen dan waar ze mee aan kwamen."

Zoals bij elk evenement zijn er een aantal vrijwilligers nodig. Lijkt het je leuk om een aandeel te hebben in dit evenement dan kan je contact opnemen met de organisatie. De kosten voor een marktkraam van vier meter zijn 25 euro, voor een grondplek betaalt men 12,50 euro. Wil je een kraam of grondplek huren of ben je op zoek naar meer informatie, neem dan contact op via tabaksteegrommelmarkt@gmail.com.